Van Bommel en Davids ontbreken tegen Italië

4 november 2005, 12:20

Edgar Davids en Mark van Bommel maken geen deel uit van de selectie van het Nederlands elftal voor het oefenduel met Italië. Beide routiniers kregen van bondscoach Marco van Basten geen uitnodiging voor de oefenwedstrijd van volgende week zaterdag in Amsterdam. Urby Emanuelson is de enige debutant in het keurkorps van Van Basten, terwijl Romeo Castelen, Joris Mathijsen en André Ooijer na een afwezigheid weer terugkeren in de nationale selectie.

Met name de afwezigheid van Davids is opmerkelijk. Voor de wedstrijden tegen Tsjechië en Macedonië keerde de pitbull, na een afwezigheid van enkele maanden, net weer terug in de selectie van Oranje. Bondscoach Van Basten was blijkbaar echter niet onder de indruk van de inzet van de middenvelder, want voor de wedstrijd tegen Italië behoort Davids niet tot de selectie. Ook Mark van Bommel heeft, ondanks een aantal sterke wedstrijden bij FC Barcelona, zijn plaats in de Oranje-selectie nog niet af weten te dwingen. Naast Van Bommel en Davids ontbreekt ook Roy Makaay opnieuw in de groep van bondscoach Van Basten.

Voor Mathijsen en Castelen is het voor het eerst sinds zes maanden dat ze weer deel uitmaken de Oranje-selectie. Beide spelers speelden op 30 maart tegen Armenië hun laatste interland. Castelen werd vervolgens door Van Basten gepasseerd en Mathijsen raakte zwaar geblesseerd. De verdediger van AZ is pas sinds kort weer fit, maar heeft blijkbaar voldoende krediet bij Van Basten om direct weer terug te keren in Oranje. Castelen (22) vervangt de geblesseerde Arjen Robben.

De selectie van Oranje voor het duel met Italië:

Doel: Van der Sar (Manchester United) en Timmer (AZ)

Verdediging: Mathijsen, Vlaar (AZ), Emanuelson (Ajax), Van Bronckhorst (Barcelona), Boulahrouz (HSV) Ooijer (PSV) en Kromkamp (Villarreal)

Middenveld: De Jong, Maduro en Sneijder (allen Ajax), Landzaat (AZ), Van der Vaart (HSV), Boateng (Middlesbrough) en Cocu (PSV)

Aanval: Babel (Ajax), Van Persie (Arsenal), Castelen, Kuijt (Feyenoord), Van Nistelrooy (Manchester United) en Vennegoor of Hesselink (PSV)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen