Ongelukkige Vlaar wil weg bij AZ

13 november 2005, 11:30

Het zijn roerige tijden voor Ron Vlaar. De jonge verdediger komt bij AZ weinig aan spelen toe en zou volgens geruchten in de belangstelling staan van alle Nederlandse topclubs. Bij het Oranje kan Vlaar rekenen op het vertrouwen van bondscoach Van Basten, maar tegen Italië was Vlaar met directe betrokkenheid bij alle drie de Italiaanse doelpunten de grote schlemiel van de wedstrijd. "Ik heb voor mezelf al een beslissing genomen over mijn toekomst en dat heb ik intern bij AZ laten weten", zegt de ongelukkige Vlaar tegen FCUpdate.nl.

"Ik moet van zulke wedstrijden leren", probeert Vlaar de situatie na het duel met Italië enigszins zonnig in te zien. "Dit is natuurlijk een hele aparte tijd voor mij, met uitersten in positieve en negatieve zin. Ik heb in een half jaar misschien wel meer meegemaakt dat sommige spelers in hun hele loopbaan. Maar goed, ik zie dit liever als een onderdeel van mijn leerproces. Van de mindere dingen leer je het snelst, dus tegen Italië heb ik vooral geleerd."

Leerproces of niet, feit was dat Vlaar bij er bij alle drie de Italiaanse doelpunten ongelukkig uit zag. "Bij dat eerste doelpunt verloor ik een luchtduel van die spits", herinnert Vlaar zich. "Daar ging wel een slechte omschakeling aan vooraf, want een Italiaan mocht de bal zo maar voor het doel gooien. Maar ik had dat kopduel inderdaad nooit zo mogen verliezen. Die tweede goal was heel ongelukkig. Een corner werd verlengd en die ging via mijn hoofd in de goal. Bij het derde doelpunt was er een diepe bal op die spits, Toni. Ik wilde een blok zetten, maar hij wist de bal bij zich te houden. Misschien is dat een stukje geslepenheid, maar het heeft denk ik ook te maken met de manier waarop in het duel in ging. Dat was gewoon niet goed", steekt Vlaar de hand in eigen boezem.

Hoewel Vlaar het niet letterlijk zegt, wijst alles er op dat hij de Alkmaarderhout vaarwel zal zeggen. "Ik wil gewoon voetballen. Ik heb het er ook even met Van Basten over gehad en hij vindt ook dat ik moet spelen. Dat zou bij AZ ook kunnen, maar dat is dit seizoen bijzonder weinig gebeurd. Een aantal weken geleden heb ik voor mezelf een beslissing genomen en dat heb ik intern bij AZ ook kenbaar gemaakt. Ik wil zo snel mogelijk voetballen. Of ik in de winterstop al wil vertrekken? Dat zou zomaar kunnen."

"Ook met het oog op het WK is het heel belangrijk dat ik wekelijks aan spelen toe kom. Van Basten heeft dat ook gezegd. Bij welke club het is, maakt me niet zo veel uit. Ik wil gewoon lekker voetballen. M'n kop moet weer even helemaal leeg", aldus Vlaar.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen