Vlaar: "Dit Jong Oranje kan absoluut het EK winnen"

17 juni 2007, 13:25   Bijgewerkt: 17 juni 2007, 13:49

Voor het tweede jaar op rij behoort Jong Oranje tot de beste vier teams van Europa. Vorig jaar stoomde de formatie van coach Foppe de Haan door naar de titel en volgens Ron Vlaar behoort titelprolongatie absoluut tot de mogelijkheden. "Onze kracht is dat we een echt team zijn", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Een moeizame zege op Israël (1-0), een knappe zege op Portugal (2-1) en vervolgens een goede wedstrijd tegen België (2-2). Kortom, het EK is voorlopig een doorslaand succes voor Jong Oranje. De grote vraag is dan ook: waar houdt dit op? Kan dit Jong Oranje de titel winnen? "Absoluut", vindt Ron Vlaar, die tijdens dit jeugd-EK alle frustraties van het afgelopen seizoen van zich af lijkt te spelen.

Wat bovendien opvallend is aan het huidige Jong Oranje, is dat het niet uit lijkt te maken wíe er in het veld staat. Tegen België ontbraken sterkhouders als Ismaïl Aissati, Hedwiges Maduro en Boy Waterman, maar toch speelde Oranje n Heerenveen een sterke wedstrijd. "Iedereen is belangrijk in de selectie, ook de invallers en de mensen die op de bank zitten. Het maakt voor ons niet uit wie er speelt, we worden er nooit zwakker op. Dat is een enorme kracht van ons", aldus Vlaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen