Blunder Grandel helpt Feyenoord in het zadel

19 augustus 2007, 16:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het nieuwe Feyenoord is het seizoen uitstekend begonnen. In de Galgenwaard, het stadion waar de ploeg de laatste twee jaar onderuit ging, wonnen de Rotterdammers overtuigd met 0-3. Hierbij werd de ploeg een handje geholpen door Utrecht-doelman Franck Grandel, die voor rust een schotje van Luigi Bruins door zijn handen liet glippen. Hierna liep Feyenoord na rust, door doelpunten van Nick Hofs en de prima spelende Roy Makaay, uit naar 0-3.

Franck Grandel is een geval apart. Sinds zijn debuut in de Eredivisie, twee jaar geleden, viel hij vooral op door zijn onverklaarbare blunders. Het 'Grandelletje', het woord dat gebruikt werd als de Franse doelman weer eens een fout maakte, groeide uit tot een begrip in de voetbalwereld. Tóch gaf Utrecht-coach Willem van Hanegem zondag Grandel de voorkeur boven Michel Vorm. Het gevolg: één blunder van Grandel leidde tot de beslissing in de wedstrijd.

Met de voorsprong op zak, ging Feyenoord beter voetballen. Er ontstond meer ruimte, waarvan de Rotterdammers af en toe goed profiteerden. Zo kwamen Nick Hofs en Roy Makaay na snelle uitbraken in kansrijke positie in balbezit, maar een tweede doelpunt bleef uit.

Enkele minuten later had Nick Hofs wél succes. Na een fraaie steekbal van Roy Makaay kwam de middenvelder alleen voor doelman Vorm. Hofs omspeelde de keeper en tikte de bal vervolgens simpel in het lege doel: 0-2. 

Dit tweede Rotterdamse doelpunt betekende de beslissing in de wedstrijd. Het verzet van Utrecht was gebroken en Feyenoord voetbalde het duel rustig uit. Dat in de slotfase ook Roy Makaay zijn doelpuntje nog meepikte, was alleen maar een extra stukje slagroom op de toch al prima smakende Rotterdamse taart. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen