AZ blijft met lege handen tegen Ajax

Ger
23 september 2007, 14:40   Bijgewerkt: 23 september 2007, 20:43

AZ moet al in een vroegtijdig stadium in de achtervolging op de top in de Eredivisie. De Alkmaarders gingen zondagmiddag in eigen stadion onderuit tegen Ajax: 2-3. Door de nederlaag kan de seizoensstart van AZ mislukt genoemd worden. De Amsterdammers mogen minimaal enkele uren genieten van de koppositie.

Coach: Louis van Gaal

Coach: Louis van Gaal

Van Gaal moest tegen zijn Amsterdamse oud-werkgever improviseren in zijn voorhoede. Door het afhaken van de geblesseerde Ari kreeg Graziano Pellè een kans in de basiself. Hij werd in de rug gesteund door Moussa Dembele en Mounir El Hamdaoui op links. De gedachten van menig AZ-fan zullen uitgegaan zijn naar Danny Koevermans. De inzet van de aan PSV verkochte Schiedammer was ongetwijfeld van pas gekomen.

Aan Ajax-zijde kreeg trainer Henk ten Cate in de warming-up nog een tegenvaller te incasseren. Jaap Stam bleek door een blessure niet inzetbaar, waardoor John Heitinga een linie moest terugzakken. Op het middenveld werd de balans hersteld door de komst van Jan Vertonghen. In tegenstelling tot de ontmoeting met Dinamo Zagreb was er weer een basisplaats weggelegd voor Luis Suárez.

Bij de thuisploeg kwam het systeem met Pellè als diepste spits niet uit de verf. De Italiaan kreeg te weinig ondersteuning om zich te onderscheiden. Op rechts hield El Hamdaoui zich te veel aan de zijkant op, terwijl Kemy Augustien een teruggetrokken rol invulde aan de linkerflank. Dat kwam vooral omdat vleugelverdediger Gretar Steinsson zich veelvuldig naar het centrum liet lokken door Luis Suárez.

Vlak voor rust bewees de tot dan toe onzichtbare Suárez zijn klasse. De Uruguayaan ontsnapte aan de aandacht van de Alkmaarse verdedigers en schoot een pass van Huntelaar koeltjes langs Waterman. Een zeldzame aanvallende actie van Agustien voorkwam dat de wedstrijd nog voor rust van alle spanning was ontdaan. De middenvelder slalomde door de Ajax-achterhoede en schonk een niet te missen kans aan De Zeeuw: 1-2.

Met Jullian Jenner voor Ryan Donk ging AZ in de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg bleek echter opnieuw moeite te hebben om de kansen te verzilveren. El Hamdaoui demonstreerde het gebrek aan scoringsdrift het beste; de van Willem II overgenomen technicus zag zijn strafschop worden gestopt door Stekelenburg. De penalty was het gevolg van een overtreding van Huntelaar op Kew Jaliens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen