De Zeeuw: "Kunstgras beter voor verdedigende ploeg"

1 oktober 2007, 00:12

De spelers van AZ zullen er ongetwijfeld dolblij mee zijn dat er vorig jaar toch geen kunstgras neergelegd is in het DSB Stadion. De Alkmaarse spelers voelen zich immers niet thuis op de innovatieve ondergrond, zo bleek deze week. Op bezoek bij zowel Cambuur (0-1) als Heracles (1-2) ging de Noord-Hollandse ploeg onderuit.

"Ik wil niet de schuld geven aan het kunstgras, maar als aanvallende ploeg is het moeilijk het spel te maken op zo'n stroperig, stroef veld. Dan is de verdedigende ploeg in het voordeel. Daar heeft Heracles slim gebruik van gemaakt", zegt middenvelder Demy de Zeeuw op de website van de Alkmaarse club. 

De nederlaag in Almelo vergroot de sportieve crisis bij AZ, dat al elf verliespunten heeft. "Vorig jaar verliep alles van een leien dakje, en hadden we een onoverwinnelijk gevoel. Nu gaat alles moeizamer en is dat gevoel er niet. Ploegen voelen dat er wat te halen valt tegen ons", weet De Zeeuw, die echter nog niet wil spreken van een verloren seizoen. "Vorig jaar had PSV ook veel punten voorsprong op ons. We hebben nu drie thuiswedstrijden op rij om er weer bovenop te komen."

In de strijd om uit het sportieve dal te klimmen, heeft AZ in ieder geval één voordeel: het hoeft dit seizoen niet meer op kunstgras te voetballen.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen