De Zeeuw: "Ik sloeg de bal weg uit frustratie"

Ger
14 januari 2008, 01:21   Bijgewerkt: 14 januari 2008, 01:41

Door een onterechte rode kaart van Demy de Zeeuw kreeg de confrontatie tussen Ajax en AZ zondag een beslissende wending. Kenneth Perez benutte de strafschop en zette de Amsterdammers op een 2-1 voorsprong. Na rust liep Ajax tegen het tot een tiental gereduceerde AZ uit naar een ruime 6-1 overwinning.

Bij een 1-1 stand sloeg De Zeeuw een kopbal van Klaas Jan Huntelaar uit het doel. De bal was op dat moment de doellijn echter al gepasseerd. "Ik sla eigenlijk uit frustratie de bal uit het doel", stelt de middenvelder. "Ik wilde het doelpunt niet voorkomen, want het was al een treffer. Tot mijn verbazing kreeg ik echter rood en gaf de scheidsrechter Ajax een penalty."

Door de nederlaag zakt AZ naar de elfde plaats met 25 punten uit zeventien duels. "We hadden hele goede zaken kunnen doen omdat de concurrentie de afgelopen tijd ook punten heeft laten liggen. Dan is het heel frusterend om de tweede seizoenshelft met een 6-1 nederlaag te beginnen. Dat had niet gehoeven, want voor de rode kaart waren we de betere ploeg en kregen we grote kansen. Helaas heeft de fout van de arbitrage ons de das omgedaan."

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen