Van Gaal houdt De Zeeuw van favoriete positie

8 februari 2008, 16:53

Louis van Gaal ziet voorlopig geen aanleiding om Demy de Zeeuw bij AZ weer op zijn favoriete positie vlak voor de defensie te posteren. De middenvelder staat in de Alkmaarse formatie de laatste weken verder naar voren, omdat de talentvolle Ruud Vormer prima functioneert als verdedigende middenvelder.

"Demy geeft mij ook aan dat hij het liefst op de positie van Ruud Vormer speelt, maar ik heb ook te maken met het teambelang. Omdat Vormer het daar nu goed doet, zet ik hem er niet zo snel naast", zegt Van Gaal op de website van AZ.

De coach had ook gezien dat De Zeeuw woensdag met Oranje een uitstekende wedstrijd speelde op de positie die bij AZ dus door Vormer ingevuld wordt. "Demy staat bij Oranje meer achter de bal dan bij AZ. Daar is hij ook meer geschikt voor. Op die positie heeft hij het spel vóór zich. Maar hij speelt bij Oranje natuurlijk ook in een goed elftal. Hier, bij AZ, moet hij het elftal dragen, en dat is heel anders. In Oranje is die rol meer weggelegd voor bijvoorbeeld Van der Sar en Van der Vaart."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen