Opgeluchte Vlaar kan eindelijk weer lachen

16 januari 2006, 02:49

Na een lange soap rondom zijn toekomst kan Ron Vlaar zich eindelijk weer helemaal richten op voetbal. De centrale verdediger tekende eind 2005 een contract bij Feyenoord en maakte zondag tegen Vitesse al zijn debuut voor de Rotterdamse ploeg. Na afloop van het duel toonde de Noord-Hollander zich vooral opgelucht. "De laatste zes maanden waren erg rumoerig. Dat kan ik nu achter me laten", zegt de verdediger in gesprek met FCUpdate.nl.

Het kan snel gaan in de voetballerij. Nog geen driekwart jaar geleden had niemand buiten Alkmaar nog van Ron Vlaar gehoord, maar inmiddels is dat helemaal anders. Heel voetbalminnend Nederland was de laatste weken in de ban van de verdediger, die bij AZ op een zijspoor terecht gekomen was. Ajax wilde hem, Tottenham Hotspur leek hem binnen te halen, maar uiteindelijk viel zijn keuze op Feyenoord.

Nu Vlaar zich eindelijk weer kan richten op voetbal wil hij het liefst vooruit kijken. "Er is al veel gezegd en geschreven over wat er de laatste maanden gebeurd is. Ik wil dat nu achter me laten. Ik voel me op dit moment heel erg vrij, zowel op de trainingen als in de wedstrijden. Het gaat helemaal lekker. Ik ben ontspannen, op een goede manier. Dat is heel erg prettig."

"Ik probeer weer gewoon om elke dag beter te worden en lekker te trainen. Ik heb nu weer duidelijkheid en dat is gewoon het belangrijkste." Op de vraag wanneer hij zich voor het laatst zo lekker gevoeld had na een wedstrijd, moet Vlaar eens goed nadenken. "Ach, de laatste wedstrijd met Jong AZ was ook wel leuk. Toen heb ik voor mezelf de periode bij AZ afgesloten en dat was ook goed", zegt hij met een veelzeggende grijs op zijn gezicht. Deze grijns wordt alleen maar groter wanneer hem gevraagd wordt wie er dit seizoen kampioen wordt, Feyenoord of AZ. "Feyenoord, natuurlijk", glimlacht de Noord-Hollandse verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen