PSV slaat aanval Ajax af

19 maart 2008, 22:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV lijkt een beslissende slag te hebben geslagen in de strijd om de landstitel. Ajax, de enig overgebleven concurrent voor het kampioenschap, werd woensdag in Eindhoven op 0-0 gehouden. Hierdoor blijft het verschil tussen beide teams, met nog slechts vijf duels te gaan, vier punten. Bovendien is het resterende programma van Ajax een stuk zwaarder dan dat van PSV.

In deze mogelijk dus allesbeslissende topper was het jammer dat beide teams niet in de sterkst denkbare formatie aan konden treden. Bij PSV ontbrak smaakmaker Ibrahim Afellay, terwijl Ajax met Maarten Stekelenburg (privéomstandigheden) en de geblesseerden Siem de Jong en Gabri zelfs drie basisspelers miste. Daarom was het des te opvallender dat, bij absentie van twee middenvelders, oud-PSV'er Kenneth Perez op de bank begon. Ajax-coach Adrie Koster gaf echter de voorkeur aan een middenveld met Urby Emanuelson, Edgar Davids en Rasmus Lindgren.

Pas na de rust kwam de wedstrijd echt tot leven. In het eerste kwartier na de pauze gebeurde er meer, dan in de hele eerste helft bij elkaar. Ajax kreeg kansen via Suarez en Huntelaar (schot net naast), terwijl PSV via Edison Mendez een enorme mogelijkheid kreeg om de scoren te openen. Bovendien claimde het Philips Stadion een penalty, toen Danny Koevermans pootje gelicht werd. Scheidsrechter Braamhaar nam echter de juiste beslissing en liet doorspelen.

PSV zag het allemaal grijnzend aan, wetende dat de tijd in hun voordeel wegtikte. Een gelijkspel was voor de thuisclub immers een prima resultaat. Want een voorsprong van vier punten betekent dat Ajax in twee van de komende vijf duels, een beter resultaat neer moet zetten dan PSV. En gezien het programma van beide teams, is de kans klein dat dit zal gebeuren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen