'Van Gaal na dit seizoen weg bij AZ'

28 maart 2008, 15:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal vertrekt na dit seizoen bij AZ. Dat heeft de coach zijn spelers vrijdag laten weten, zo meldt AD/ Sportwereld. Volgens de krant ziet Van Gaal, ondanks een doorlopend contract, geen basis meer voor een toekomst. In Alkmaar ontkent men het vertrek van de coach. Volgens technisch directeur Marcel Brands is er wel een pittige discussie geweest, waarbij 'harde woorden zijn gevallen'.

Volgens Sportweek was een interview dat Demy de Zeeuw eerder deze week gaf in het AD, de aanleiding voor een heftige een emotionele discussie tussen Van Gaal en de spelersgroep van AZ. Naar verluidt was Van Gaal van mening dat De Zeeuw de kritiek die hij uitte, voor zich had moeten hadden. De Zeeuw had in het interview onder meer kritiek op de instelling van sommige spelers.

Tijdens de discussie met de spelersgroep heeft Van Gaal volgens Brands aangegeven dat het 'twee voor twaalf' is. "Het was een zeer pittige discussie waarbij harde woorden zijn gevallen. In zijn emoties heeft Van Gaal duidelijk gemaakt dat hij het in zijn eentje ook niet kan. Hij heeft gevraagd of hij nog de steun van de selectie heeft en daarbij kwamen veel positieve reacties los uit de spelersgroep."

Van Gaal is bezig aan zijn derde seizoen bij AZ. In zijn eerste twee jaar presteerde hij, als opvolger van Co Adriaanse, uitstekend. In beide jaren werd UEFA Cup-voetbal gehaald en vorig jaar greep de ploeg zelfs maar net naast de landstitel. Dit seizoen is echter alles anders. De Alkmaarders begonnen het seizoen als titelkandidaat, maar bakken er helemaal niets van. Na een reeks van dertien wedstrijden op rij zonder overwinning, is degradatie niet eens meer ondenkbaar.

Eerder was Van Gaal werkzaam bij Ajax, FC Barcelona en de KNVB. Met Ajax won hij in 1995 de Champions League, even later gevolgd door de wereldbeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen