Van Nistelrooy goud waard voor Manchester

28 augustus 2005, 18:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met dank aan Ruud van Nistelrooy heeft Manchester United na drie duels het maximale aantal van negen punten verzameld. De spits scoorde eerder al in de voorgaande twee competitiewedstrijden en was zondagmiddag ook tegen Newcastle United trefzeker. Dankzij treffers van onze landgenoot en Wayne Rooney won Manchester met 0-2 bij Newcastle United.

Bij het duel tussen Newcastle en Manchester was vele ogen gericht op Albert Luque. De spits kwam deze week over van Deportivo la Coruna en stond tegen Manchester direct in de basisopstelling van de Magpies. Waar heeft Newcastle hoopte op een succesvol debuut van de spits, eisten de aanvallers aan de overkant van het veld een hoofdrol voor zich op. In een aardig duel hield Van der Sar Newcastle van een doelpunt af, waarna Wayne Rooney na ruim een uur de ban brak voor Manchester. De spits nam een lange uittrap van Van der Sar in één keer op zijn slof, waarmee hij doelman Shay Given passeerde.

In de slotfase van de wedstrijd drong Newcastle nog aan, maar niemand minder dan Ruud van Nistelrooy gooide het duel in de laatste minuut definitief op slot. Onze landgenoot schoot vanaf achttien meter knap in de rechterhoek van het Newcastle-doel. Na deze treffer probeerde Luque de eer van Newcastle nog te redden, maar de Spanjaard slaagde er ook in de slotminuut niet in om de uitblinkende Van der Sar te kloppen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen