Sno: "Blijven geloven, knokken en trainen"

Ger
23 oktober 2010, 09:57

Evander Sno trappelt van ongeduld om zijn rentree te maken bij Jong Ajax. De middenvelder is sinds 13 september uit de roulatie. Hij werd destijds getroffen door een hartstilstand als gevolg van zware hartritmestoornissen.

"Ik wil nu wel weer als voetballer en niet als patiënt worden gezien", laat Sno optekenen in De Telegraaf. "Het tweede van Ajax is niet mijn niveau. Ik ga voor het hoogst haalbare. Ik accepteer niks anders dan de top. Via Jong Ajax probeer ik bij het eerste te komen."

"Er is een apparaatje onder mijn huid geplaatst, dat me iets meer beschermt. Als mijn hart er ooit weer mee stopt, geeft dat een impulsje om de hartslag weer te starten. Dat geeft een prettig gevoel. Maar ook zonder dat kastje was ik gewoon weer begonnen. Ik ken geen vrees, voor niets. Ik zie vrees als een ziekte en die heb ik niet."

De middenvelder was blij met de eerste tackle die hij op de training weer te verduren kreeg. "Het was een teken dat ik weer echt als voetballer werd gezien en niet als 'die jongen van het hart'. Er werd niet anders getraind, slapper gedaan, omdat ze rekening met me hielden. Ik ben fit, voel me sterk en het kastje vormt geen enkele belemmering."

Sno heeft een aflopend contract bij Ajax. "Ik hoop dat ik hier kan blijven en anders moet ik verder zoeken. Ik zal altijd blijven geloven, knokken en trainen. Af en toe klikt het niet met trainers, maar dat gevoel heb ik bij Martin Jol nooit gehad. Integendeel zelfs. Ik zat niet bij de selectie, maar had nooit het idee dat het persoonlijk was. Dus weet ik dat ik het zelf in de hand heb om er weer bij te komen. Dat is mijn doel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen