Grim: "Klaassen kan een echte spits worden"

Koen Freriks
3 december 2011, 13:13

Davy Klaassen heeft in korte tijd gewerkt aan zijn naamsbekendheid. De A-junior van Ajax debuteerde in de Champions League tegen Olympique Lyon en scoorde tijdens zijn debuut in de Eredivisie. Fred Grim, zijn trainer bij de jeugd, vindt Klaassen een multifunctioneel talent.

“Sinds vorig seizoen zijn we overgestapt op een systeem met een verdedigende middenvelder en twee aanvallende”, aldus Grim in het Algemeen Dagblad. “Davy speelt vanaf rechts, zoals Christian Eriksen dat nu doet in het eerste. Dat was even wennen, maar eigenlijk paste Davy zich snel aan.”

Klaassen is van nature een aanvallende middenvelder, maar volgens Grim kan zijn achttienjarige pupil ook goed in de punt van de aanval uit de voeten. “We denken dat het goed is om hem op een aantal posities het voetbal te laten beleven. Om te ontdekken wat daar gevraagd wordt. Frank de Boer en ik denken ook dat hij een echte spits kan worden. Hij staat daar zelf ook voor open”, aldus Grim.

De verwachting is dat Frank de Boer in de wedstrijd tegen Excelsior niet met Klaassen, die deze week zijn contract verlengde tot medio 2016, in de spits zal beginnen. Nicolas Lodeiro doet het daar al een aantal wedstrijden op rij goed en krijgt vermoedelijk de voorkeur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen