Adidas verbaasd over 'onjuiste' mededeling Ajax

14 december 2011, 09:12   Bijgewerkt: 14 december 2011, 09:32

Adidas is hoogst verbaasd over een opmerking van Henri van der Aat. De commercieel directeur meldde op de algemene ledenvergadering van Ajax dat sommige fans na het behalen van de landstitel geen shirt konden aanschaffen, omdat Adidas anderhalf jaar nodig heeft om de tenues aan te schaffen. "Dat is feitelijk onjuist", laat Frank Basters namens het sportmerk aan De Telegraaf weten.

Basters geeft aan dat de levertijd veel korter is en dat de Amsterdammers ten onrechte de schuld bij Adidas neerleggen. "Adidas heeft – ondanks dat het op 15 mei ook kon misgaan – juist risico genomen met extra voorraad. De run op de shirts was in de eerste maand echter groter dan normaal in een jaar, zelfs in eerdere kampioensjaren."

"Daarom hebben we er in nauw overleg met Ajax alles aan gedaan om later geplande leveringen te vervroegen en extra bestellingen snel door het productieproces te jagen, tegen aanzienlijk meer kosten", gaat Basters verder. "Een belangrijke nuance is dat de fanshop en online shop van Ajax enige tijd zonder shirts in bepaalde maten zaten. Maar via overige sportwinkels is het shirt altijd beschikbaar geweest."

Adidas betaalt per jaar tussen de zeven en de tien miljoen euro aan Ajax. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen