Enoh: "Zelfs bij Jong Ajax ben ik gelukkig"

20 november 2013, 09:11

Eyong Enoh bevindt zich bij Ajax enigszins op een zijspoor, aangezien de middenvelder zijn wedstrijden voor Jong Ajax speelt. Desalniettemin plaatste de international zich zondag met Kameroen voor het WK in Brazilë, ten koste van Tunesië (4-1). Woensdag keerde Enoh terug bij Jong Ajax. Een groot contrast voor de international.

Enoh speelde negentig minuten mee in het beslissende duel tegen Tunesië. De middenvelder stelt tegen Telesport dat zijn figurantenrol bij Ajax Kameroen-bondscoach Volker Finke weinig uitmaakt: „De nieuwe bondscoach heeft me kort na zijn aantreden bij Fulham gezien toen ik daar op huurbasis speelde. Hij was zeer tevreden over mijn optredens in de nationale ploeg en het maakte hem daarom niet uit dat ik in Jong Ajax terechtkwam. Ik ben desondanks een van de captains van Kameroen”, aldus de middenvelder.

Het feit dat Enoh, die tot 2016 onder contract staat bij Ajax, niet aan spelen toekomt in de hoofdmacht van Ajax, doet menig wenkbrauw fronsen in Kameroen, zo geeft Enoh aan: “Niemand begrijpt het. Ook omdat Ajax niet goed draait. Maar ik heb niet gereageerd. Frank de Boer is de manager en ik ben maar een speler. Het klinkt misschien gek. Maar zelfs bij Jong Ajax ben ik gelukkig. Ik houd van voetbal, geniet van de trainingen en kon die gebruiken om fit en scherp te blijven. Of ik deze winter een transfer maak? Alleen God weet dat. Ik zie wel wat er gebeurt.”

Ondanks dat Enoh negentig minuten voetbal en een lange reis in de benen heeft, stelt de middenvelder zich beschikbaar voor Jong Ajax, dat aanstaande vrijdag tegen FC Den Bosch speelt: “Ik ben doodmoe, maar als de trainer me nodig heeft, speel ik vrijdag tegen FC Den Bosch.”

De ambiance bij de wedstrijden van de Ajax-beloften zijn behoorlijk anders dan bij het nationale elftal van Kameroen. Het is een schrijnend contrast voor Enoh: “In het stadion waren 85.000 toeschouwers aanwezig en daarbuiten minstens zo veel. Vanaf de eerste minuut wist ik dat we zouden winnen. Het was ook een dik verdiende overwinning. En na afloop was de vreugde-explosie groot. In het stadion en de stad waren grote feesten.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen