Elf teams strijden om zes plaatsen in tweede ronde

11 december 2013, 12:20   Bijgewerkt: 11 december 2013, 12:55

De groepsfase van de Champions League zit er bijna op, maar het venijn zit hem in de staart. Op de laatste speeldag zijn, mede omdat de wedstrijd tussen Galatasaray en Juventus een dag uitgesteld is, nog zes tickets voor de achtste finale te verdelen. Ajax, dat in San Siro een rechtstreeks duel met AC Milan uitvecht, is één van de elf resterende gegadigden voor een plek in de volgende ronde. Een overzicht.

Groep B: laatste uur slaat voor Galatasaray en Juventus

Eigenlijk zou de strijd in Groep B al gestreden moeten zijn, maar hevige sneeuwval in Istanbul zorgde er dinsdag voor dat de wedstrijd tussen Galatasaray en Juventus gestaakt moest worden. Beide teams beginnen vanmiddag om 14.00 uur Nederlandse tijd aan het restant van hun duel, dat na 33 minuten bij een stand van 0-0 onderbroken werd. Galatasaray en Juventus strijden om één ticket in de volgende ronde. De Turken moeten winnen om de laatste zestien te bereiken, de Italianen hebben aan een punt voldoende.

Groep E: cruciaal treffen in Gelsenkirchen

Groep F: twaalf punten kan onvoldoende zijn

Als Dortmund en Napoli allebei winnen, doet de merkwaardige situatie zich voor dat drie teams op twaalf punten komen. Deze teams hebben dan ook allemaal van elkaar gewonnen, waardoor het onderlinge doelsaldo beslissend zal worden. Als dit scenario zich voltrekt, gaat het voor het eerst in de rijke Champions League-historie gebeuren dat een team aan twaalf punten niet genoeg heeft om de volgende ronde te halen.

Groep G: Zenit kan het karwei in Wenen afmaken

In Groep deelt Atletico Madrid de lakens uit, de Spaanse ploeg is al weken zeker van een plek in de volgende ronde en groepswinst. FC Zenit en FC Porto maken nog kans op de tweede plaats. Deze is momenteel in handen van de Russen, die de groepsfase afsluiten met een uitwedstrijd tegen de reeds uitgeschakelde hekkensluiter Austria Wien. Bij een zege is Zenit verzekerd van een plek bij de laatste zestien, maar ook als FC Porto er niet in slaagt om in Spanje te winnen van Atletico. In dat geval kan FC Porto namelijk maximaal in punten gelijk komen met Zenit, maar het onderlinge resultaat geeft dan de doorslag in het voordeel van Zenit.

Groep H: Ajax moet winnen in San Siro

Heel Nederland kijkt vanavond naar Groep H, de poule van Ajax. Voor het eerst sinds het seizoen 2005/2006 kunnen de Amsterdammers de achtste finale van het miljoenenbal bereiken, maar dan moet er wel in San Siro gewonnen worden van AC Milan. Aan een gelijkspel heeft Ajax niets, alleen de winst telt. Bij ieder ander resultaat gaat Milan, samen met het reeds geplaatste FC Barcelona, naar de laatste zestien. Celtic, de nummer vier van de groep, doet niet mee mee. De Schotten zijn al kansloos voor een vervolg in de Champions League of Europa League. Barça heeft in de slotwedstrijd tegen Celtic aan een punt genoeg om groepswinst veilig te stellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen