De Boer: "Vermeer heeft wedstrijd voor ons gewonnen"

27 maart 2014, 23:11

Het zag er even niet goed uit voor Ajax, toen AZ in de eerste helft een strafschop kreeg en Ajacied Joël Veltman kon inrukken met een rode kaart. Doelman Kenneth Vermeer stopte de strafschop echter, waardoor een fraaie vrije trap van Lasse Schöne uiteindelijk voldoende was voor de Amsterdammers om de finale van de KNVB Beker te halen.

"We hadden voor de penalty de controle, we creëerden genoeg kansen", spreekt Ajax-coach Frank de Boer voor de camera's van Veronica. De keuzeheer van de Amsterdammers schrok toen Veltman van het veld gestuurd werd vanwege zijn tweede gele kaart. "Daarna weet je dat het lastig wordt, met tien man."

Toch vond De Boer dat het tiental van Ajax het vervolgens niet heel moeilijk had: "We hadden weinig problemen en kwamen er ook nog goed uit. Dat zag je ook toen zij de tweede gele kaart kregen", aldus de winnende coach, die minder tevreden was over het verloop van de wedstrijd, toen ook AZ met tien man kwam te staan: "Ik vind dat we het daarna niet goed deden. We liepen te veel naar achteren. Daardoor wisselde ik Thulani Serero voor Lerin Duarte. Toen ging het beter, maar ik vond het nog pover, wat we met tien tegen tien hebben gedaan."

De Boer was lovend over de prestatie van doelman Vermeer, die zich onderscheidde met fraaie reddingen en een gestopte strafschop: "Vermeer was de man van de wedstrijd, dat lijkt me duidelijk. Ik vond hem hele goede wedstrijd keepen. Hij heeft deze wedstrijd zeker gewonnen voor ons", aldus de Ajax-coach, die in de finale aantreedt tegen PEC Zwolle: "Ik wil de beker heel graag winnen. Het zou mooi zijn als we twee prijzen kunnen pakken. Maar, we moeten er keihard voor vechten, zoals we vandaag ook hebben gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen