Ajax lijkt titel te kunnen vergeten na verlies in Arnhem

1 februari 2015, 16:23   Bijgewerkt: 1 februari 2015, 16:56

Het gaat voor Ajax een hele klus worden om opnieuw kampioen van Nederland te worden. Een week na het gelijkspel tegen Feyenoord (0-0) is de ploeg opnieuw tegen puntenverlies aangelopen. In Gelredome verloor de titelhouder met 1-0 van Vitesse. Door de nederlaag, de eerste in de Eredivisie sinds eind augustus, is de achterstand van het zeer flets spelende Ajax op koploper PSV opgelopen tot negen punten.

Een maand of tien geleden reisde Ajax ook af naar de Gelredome, met een heel ander gevoel dan nu. Toen stapte, ongeveer op hetzelfde moment, ook KNVB-directeur Bert van Oostveen in de auto. In zijn achterbak zat de meest begeerde schaal van het Nederlandse voetbal: die voor het landskampioenschap in de Eredivisie. Ajax kon die middag kampioen worden, iets dat uiteindelijk niet gebeurde omdat het niet verder kwam dan 1-1 in Arnhem. Maar uitstel bleek geen afstel, enkele weken later was de schaal alsnog voor de Amsterdammers.

Of die schaal ook komend voorjaar naar de hoofdstad gaat, valt ten zeerste te betwijfelen. Ajax is bijzonder matig uit de winterstop gekomen en had geluk dat het tegen FC Groningen (2-0) en Feyenoord (0-0) vier punten pakte. Dat hadden er, als het iets minder mee gezeten had, ook een paar minder kunnen zijn.

Het enige goede nieuws voor Ajax was dat het defensief lange tijd niet slecht stond. Want hoewel Vitesse veel de bal had en domineerde, was het niet zo dat de thuisploeg kans op kans stapelde. Verder dan schoten van afstand, die meestal geblokt werden, kwam Vitesse niet. Het leek zodoende 0-0 te blijven, maar vlak voor tijd bezorgde invaller Uros Djurdjevic de thuisploeg alsnog de volle winst. Hij schoot op fraaie wijze raak en bezorgde Ajax zo de eerste nederlaag in de competitie sinds eind augustus, toen het 2-0 verloor van FC Groningen.

Door de nederlaag is de achterstand van Ajax op koploper PSV opgelopen tot negen punten en is een volgende landstitel verder weg dan ooit. Meer nog dan omhoog, moet Ajax de komende weken naar beneden kijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen