Boze Klaassen spreekt na fiasco van 'speeltuinvoetbal'

4 augustus 2015, 22:30

"Dit is ongelofelijk", was de eerste reactie van aanvoerder Davy Klaassen na de teleurstellende 2-3 nederlaag tegen Rapid Wien in de voorronde van de Champions League. Ajax kan door de zeperd Champions League-voetbal vergeten.

Klaassen was onthutst door het zeer teleurstellende resultaat. "We gaven in de eerste helft twee doelpunten weg, vervolgens kwamen we zó goed terug en gaven we het weer weg", reageerde Klaassen tegen SBS 6. Ajax kwam terug tot 2-2, maar gaf kinderlijk eenvoudig een derde tegengoal weg. "Het was een speeltuin, hoe die bal erin ging. Ik heb er geen woorden voor. Dit is geen speeltuinvoetbal, het is voetbal voor echte mannen", sprak de captain klare taal. "Het hoeft niet allemaal mooi, maar je moet voor de punten spelen. Op zo'n moment mag die speler van Rapid niet in scoringspositie komen. Hij mag er nooit voorbij komen."

Klaassen stelde dat Ajax in het tweeluik met Rapid van zichzelf verloren heeft. "Dat weet ik wel zeker. We moeten beseffen dat er meer geoorloofd is dan mooi voetballen. Soms moet het lelijk. Dit komt hard aan. Nu moeten we de Europa League zien te halen. Dat is ook niet alles."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen