Klaassen neemt het op voor De Boer: "Kritiek raakt me"

24 augustus 2015, 08:52

Ajax won keurig haar eerste drie wedstrijden van het seizoen, maar het spel van de Amsterdammers stemt nog niet echt positief. Bovendien werden de Ajacieden in het begin van het seizoen in de Champions League-voorronde uitgeschakeld door Rapid Wien. Dat zorgde ervoor dat er vraagtekens geplaatst werden bij de 'houdbaarheid' van Frank de Boer als coach van Ajax. Volgens aanvoerder Davy Klaassen is het vuur bij de trainer echt nog niet gedoofd.

Tijdens de uitwedstrijd tegen NEC (0-2), uitgerekend het duel waar hij op 20 augustus 2012 volledig uit zijn slof schoot bij een 1-5 voorsprong, zat De Boer opvallend rustig in de dug-out. Dat zag Klaassen ook, maar de middenvelder stelt dat men hier niet wacht achter moet gaan zoeken. "Hij gaf wel de dingen aan die beter moesten, maar we deden niet zulke achterlijke dingen als drie jaar geleden. We kwamen er gewoon niet doorheen", aldus Klaassen in De Telegraaf.

"Op de trainingen kan De Boer nog elke dag zo boos worden als hij in 2012 werd", stelt Klaassen. "Dan gaat hij helemaal uit zijn plaat, maar dat is voor de buitenwereld niet zichtbaar. Het is veel te makkelijk om te zeggen dat het heilige vuur er niet meer is. Voor mij is hij nog precies dezelfde coach. Nu spelen we wat minder en dan krijg je dat soort dingen. De kritiek op De Boer raakt me, maar ik kijk er niet van op. Als het iets minder gaat, zijn 'ze' er als de kippen bij om hem aan te pakken."

Ondertussen gaat Ajax 'gewoon' na drie wedstrijden aan kop in de Eredivisie. "We hebben wel eens een slechtere start van het seizoen gehad. Gezien al het commentaar lijkt het wel of we vier punten achter PSV staan in plaats van voor. Je weet dat je bij Ajax alles moet winnen en goed moet spelen. Dat is terecht en we willen ook sprankelender voetballen. Alleen is dat nu niet zo, wel zakelijk. Na Rapid Wien hebben we ons lesje geleerd, dat je af en toe beter op zeker kunt spelen dan risico te nemen en puntenverlies te lijden. Het grote voordeel van hoe we nu spelen, is dat we heel weinig weggeven. Nu moet alleen de afstemming nog beter", blijft Klaassen wel kritisch.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen