Hiddink over ontslag: "Heb een moeilijke zomer gehad"

5 november 2015, 10:47

Drie dagen voor zijn 69ste verjaardag blikt Guus Hiddink bij de NOS terug op de lastige periode die achter hem ligt. Hij trad anderhalf jaar geleden in dienst bij de KNVB en wilde met Oranje iets moois laten zien op het EK in Frankrijk, maar na een jaar werd hij uit zijn functie ontheven. Dat viel hem zwaar, geeft hij toe.

"Ik heb een moeilijke zomer gehad. Ik vond het een moeilijke periode, moet ik eerlijk zeggen", zegt Hiddink. Zijn taken bij Oranje werden overgenomen door zijn assistent, Danny Blind. Onder diens leiding greep het Nederlands elftal vervolgens definitief naast een ticket voor het Europees kampioenschap. Dat kwam voor Hiddink als een verrassing. "Ik had het nog wel verwacht. We zaten er nog dichtbij na een heel moeilijke fase in het begin", zegt hij over de EK-kwalificatie. Oranje werd uiteindelijk vierde in de poule. "Heel teleurstellend, voor iedereen die heel direct betrokken is bij het Nederlands elftal. Helaas is het in de laatste periode niet gelukt."

Op het moment dat Hiddink ontslagen werd, stond Oranje derde in de groep. Of het met hem op de bank wél gelukt was om Frankrijk te halen, weet de ervaren coach niet. "Dat kun je nooit zeggen in het voetbal."

Voor het Nederlands elftal wordt het nu een kwestie van uithuilen en opnieuw beginnen, weet Hiddink. "We hebben een nieuwe fase nu. We zitten in een periode van schoonmaken en moeten kijken of we iets nieuws kunnen bedenken. Je moet uiteindelijk toch weer met een glimlach naar voren", aldus de Achterhoeker.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen