Klaassen lacht: "Ze zullen wel weer naar de politie gaan"

20 april 2016, 23:42

Ajax deed woensdag wat er gevraagd werd: winnen bij sc Heerenveen, zodat het nog steeds op titelkoers is. Arek Milik was het middelpunt van de Amsterdamse feestvreugde. De Pool maakte twee goals, waarvan er één een benutte penalty was. Vorige week werd Ajax tot onbegrip van velen in het zadel geholpen door een onterechte strafschop en naar aanleiding van de daaruit voortvloeiende discussie kwam Davy Klaassen met een leuke reactie op de proppen.

Vorige week ging arbiter Danny Makkelie de mist in, toen hij Ajax onterecht een strafschop gaf in de slotfase van het duel met FC Utrecht (2-2). Omdat het bepalend kan zijn in de titelrace en PSV en Utrecht er nogal bekaaid vanaf kwamen, werd de arbitrale dwaling ruimschoots besproken in de media. Nu wees Serdar Gözübüyük naar de stip toen Kenneth Otigba de bal op zijn hand kreeg. "Ze zullen wel weer naar het politiebureau gaan", lachte Klaassen na afloop in de mixed zone, doelend op de PSV-fan die eerder deze week aangifte deed.

Klaassen zag Ajax steeds beter worden, naarmate de wedstrijd in Heerenveen vorderde. "In de eerste helft misten we een paar grote kansen, waardoor het lastig was om geduldig te blijven. We speelden het niet goed uit, er waren wat slordigheden. Maar 2-0 is prima. Deze wedstrijd was op papier nog het lastigst", aldus de captain, die met Ajax nog FC Twente (thuis) en De Graafschap (uit) treft. De middenvelder denkt niet dat het doelsaldo (+6 vergeleken met PSV) een rol gaat spelen. "Als het goed is niet, als wij twee keer winnen."

Klaassen werd zelf na 83 minuten spelen gewisseld. "Ik voelde mijn hamstring langzaam opspelen en kon niet meer honderd procent aanzetten. Nu kan ik even rust pakken", zegt Klaassen over de anderhalve week pauze, die op de agenda staat door de bekerfinale van komende zondag.

[photo,97356,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen