Vermoedelijke opstelling: Sneijder hangend vanaf links

6 september 2016, 07:57

Vanavond (dinsdag) speelt het Nederlands elftal de eerste wedstrijd op weg naar kwalificatie voor het WK in Rusland. Op bezoek bij Zweden kan er direct worden afgerekend met een directe concurrent. Volgens het Algemeen Dagblad voert bondscoach Danny Blind een aantal wijzigingen door in de basisopstelling. 

Jeroen Zoet zal net als tegen Griekenland (1-2 nederlaag) het doel verdedigen. De defensie zal vanaf rechts naar links waarschijnlijk bestaan uit Daryl Janmaat, Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk en Daley Blind. Tegen Griekenland speelden Joël Veltman en Jetro Willems nog als backs en stond Blind in het centrum van de defensie opgesteld.

Op het middenveld wordt er vermoedelijk een plek ingeruimd voor Davy Klaassen. De middenvelder van Ajax haalde nog niet zijn topniveau in het begin van dit seizoen, maar was wel beslissend voor zijn club met maar liefst acht officiële treffers. Ook Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum zullen op het middenveld spelen.

Wesley Sneijder, die tegen Griekenland nog als middenvelder actief was, zal waarschijnlijk als hangende linksvoor gaan fungeren. Quincy Promes verhuist daardoor naar de andere vleugel, terwijl Steven Berghuis zijn basisplek verliest. Vincent Janssen is de onbetwiste eerste spits.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen