FA Cup (Finale)
Wembley Stadium London, Engeland

Live verslag Man City - Man Utd

• 90'
    Het is afgelopen. Manchester City wint ten koste van Manchester United de FA Cup. Het wordt 2-1 op Wembley.
  • 90'
    Haaland versiert nog een corner voor Manchester City. Het is wachten op het laatste fluitsignaal.
  • 90'
    De bal stuitert na een scrimmage nog op de lat van Manchester City. Dat was dan toch nog bijna de gelijkmaker.
  • 90'
    De blessuretijd bedraagt vier minuten.
  • 90'
    Het lijkt er niet in te zitten voor Manchester United, dat nog wel een beetje aandringt, maar gedurende de wedstrijd veel te weinig heeft gecreëerd.
  • 88'
       Een leuk moment voor Aké. Hij komt voor de laatste minuten van de wedstrijd nog in het veld voor Grealish.
  • 85'
    Garnacho onderscheidt zich weer in positieve zin, maar komt dit keer niet tot een kans en haalt er zelfs geen corner uit. Rashford lijkt ondertussen wat pijntjes te hebben.
  • 83'
    Bijna een flipperkastgoal van Haaland. De bal gaat tot opluchting van De Gea net naast.
  • 83'
       McTominay vervangt Lindelöf.
  • 82'
    Daar is Weghorst voor het eerst aan de bal, maar hij wordt meteen afgevlagd vanwege buitenspel.
  • 81'
    Weer maakt Fred een overtreding. Hij moet nu wel op zijn tellen passen. De tijd tikt ondertussen door.
  • 79'
      Fred haalt Grealish neer en krijgt een terechte gele kaart.
  • 78'
       Weghorst komt in het veld voor Sancho. Dit is waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Manchester United.
  • 77'
    Weghorst gaat zo in het veld komen. Hij gaat als pinchhiter Manchester United helpen in de jacht op de 2-2.
  • 76'
       De Bruyne verlaat het veld. Hij wordt vervangen door Foden.
  • 75'
    Weer sticht Garnacho gevaar. Ditmaal wordt zijn inzet geblokt.
  • 75'
    Het slotoffensief van Manchester United lijkt begonnen. Dit is de sterkste fase van de ploeg van Ten Hag deze finale.
  • 72'
    Daar is Garnacho voor de eerste keer. Zijn geplaatste schot zeilt centimeters naast de verre hoek. Het is de tweede keer in korte tijd dat Manchester United zich aanvallend laat gelden.
  • 71'
    Even denkt Gündogan zijn hattrick te completeren. De middenvelder reageert attent nadat een schot van Haaland wordt gekeerd door De Gea, maar de grensrechter steekt zijn vlag omhoog.
  • 70'
    Manchester City durft nog altijd risico in de opbouw te nemen. Manchester United zet vol druk, maar slaagt er maar niet in de bal te veroveren.
  • 68'
    Daar is de ploeg van Ten Hag eindelijk. Rashford krijgt de bal op twintig meter van het doel en haalt krachtig uit, maar de inzet zeilt over het doel van Ortega.
  • 66'
    Manchester United moet op zoek naar de gelijkmaker, maar kan weinig anders dan tegenhouden. Wat verzint Ten Hag nog?
  • 63'
       Garnacho komt in het veld voor Eriksen, die onzichtbaar was vandaag.
  • 62'
    Daar is de volgende kans voor De Bruyne. De aanvallende mdidenvelder maakt ruimte voor een schot en schiet recht door het midden. De Gea redt met zijn voeten.
  • 60'
    Manchester City heeft de wedstrijd volledig onder controle. De 3-1 hangt meer in de lucht dan de 2-2.
  • 58'
  • 58'
    Weghorst is ondertussen begonnen aan de warming-up.
  • 57'
    Het levert Manchester City geen kans op. Wel verdient de ploeg van Guardiola een corner.
  • 55'
    Fred maakt een overtreding op Stones, waardoor Manchester City op een meter of dertig van het doel van Manchester United een vrije trap krijgt. De Bruyne staat achter de bal.
  • 52'
    Het is een grote tegenvaller voor Manchester United, dat wederom in de achtervolging moet. Ten Hag zal vooral balen van De Gea, die er bij het doelpunt niet helemaal goed uitzag.

DOELPUNT

• 51'
      Manchester City komt weer op voorsprong en het is opnieuw Gündogan die het met een volley doet. Hij neemt een vrije trap van De Bruyne in een keer op de pantoffel, lijkt de bal niet helemaal lekker te raken, maar verschalkt De Gea wel.
  • 49'
    Een gevaarlijke lage voorzet van De Bruyne wordt door niemand aangeraakt. Daar ontsnapt Manchester United.
  • 47'
    Sancho kan ver komen in het strafschopgebied van Manchester City, maar de trekker haalt hij niet over.
  • 46'
    Zowel Guardiola als Ten Hag heeft niets aan zijn team veranderd.
  • 46'
    De bal rolt weer op Wembley.
  • R
    Het is rust op Wembley, waar beide clubs uit Manchester één keer hebben gescoord. City kwam vrijwel meteen na de aftrap op voorsprong, waarna Manchester United vanaf de strafschopstip op gelijke hoogte kwam.
  • 45'
      De eerste kaart van de wedstrijd is voor Wan-Bissaka, die met een tackle Grealish neerhaalt.
  • 45'
    We naderen het einde van de eerste helft. Manchester United begint iets beter in de wedstrijd te komen en zal door de enigszins gelukkig 1-1 ongetwijfeld met een goed gevoel de kleedkamer in gaan.
  • 45'
    De blessuretijd van de eerste helft bedraagt liefst vier minuten.
  • 42'
    De corner levert een kansje op voor Manchester United. Varane krijgt zijn voet tegen de bal en schiet vrij ruim naast/over.
  • 42'
    Rashford versiert een corner voor Manchester United. Onder meer Varane en Casemiro melden zich in het strafschopgebied.
  • 41'
    Nee, nu wordt de bal niet op de stip gelegd. Fred zette een blok en De Bruyne ging neer, maar volgens de arbitrage was het geen overtreding.
  • 40'
    Nu vraagt Manchester City om een penalty. De scheidsrechter laat het spel doorgaan, maar de VAR gaat er ongetwijfeld naar kijken.
  • 39'
    De 1-1 van Manchester United in beeld.
  • 38'
    Manchester City laat zich niet van de wijs brengen door de 1-1 en gaat meteen op jacht naar de nieuwe voorsprong. Manchester United neemt de verdedigende stellingen weer in.
  • 35'
    Lindelöf werd bij het vieren van de gelijkmaker geraakt door een uit het publiek gegooid voorwerp. Het is maar goed dat de Nederlandse regels niet gelden in Engeland.

DOELPUNT

• 33'
      Het staat 1-1. Fernandes blijft ijzig kalm en stuurt Ortega de verkeerde hoek in.
  • 31'
    Ja, de bal gaat op de stip. Grealish blijkt hands te hebben gemaakt. Penalty Manchester United.
  • 30'
    Is er hands gemaakt in het strafschopgebied van Manchester City? De VAR grijpt in en de scheidsrechter gaat kijken.
  • 28'
    De Bruyne probeert het maar eens met zijn linker. De Gea gaat gestrekt, maar hoeft niet in te grijpen. Het schot van de Belg gaat een half metertje naast.
  • 27'
    Ondertussen ligt De Gea met pijn op het veld. Hij krijgt een blessurebehandeling, waardoor het spel even stilligt. Of is dit een slimmigheidje van Ten Hag om zijn spelers van wat tips te kunnen voorzien?
  • 25'
    Daar is het eerste kansje voor Manchester United. Rashford kopt vanuit een lastige hoek ruim naast.
  • 23'
    En Manchester United? Dat is aanvallend nog altijd onmachtig. Ook in de counter kan het team van Ten Hag weinig uitrichten.
  • 23'
    Daar komt Manchester City er weer gevaarlijk uit. Kevin De Bruyne komt ver, maar loopt zichzelf uiteindelijk vast.
  • 21'
    Haaland speelt zichzelf vrij en haalt vanaf een meter of twintig uit. Gevaarlijk is het schot niet. De Gea steekt zijn handen in de lucht, maar ziet de inzet ruim over zeilen.
  • 20'
    Fred lijdt compleet onnodig balverlies op het middenveld en lijkt daar even een gevaarlijke tegenaanval van Manchester City mee in te leiden. Het loopt echter met een sisser af voor de Braziliaan.
  • 17'
    Daar is Haaland voor het eerst. Een vroege voorzet is net te scherp voor de Noorse spits. Hij raakt de bal nog met zijn voet, maar kan De Gea niet verrassen.
  • 14'
    Het is nog altijd wachten op de eerste fatsoenlijke aanval van Manchester United. The Red Devils stichten vooralsnog geen gevaar.
  • 13'
    Akanji staat na een korte blessurebehandeling weer en kan de wedstrijd dus gewoon vervolgen.
  • 12'
    Casemiro plant zijn noppen in de voet van Akanji, die daar veel last van heeft. Omdat de Braziliaanse middenvelder het deed voorkomen alsof hij het slachtoffer was, mag Manchester United een vrije trap nemen.
  • 10'
    De razendsnelle 1-0 van Manchester City in beeld.
  • 9'
    Daar meldt Manchester United zich voor het eerst in het vijandelijke strafschopgebied. Bruno Fernandes maakt echter hands, waardoor Manchester City een vrije trap mag nemen.
  • 7'
    Manchester United heeft zich aanvallend nog niet laten zien. De ploeg van Ten Hag moet nu vooral oppassen dat het niet razendsnel ook een tweede doelpunt om de oren krijgt.
  • 6'
    Grealish waagt maar eens een poging. Zijn schot van afstand wordt simpel gepakt door De Gea.
  • 4'
    En daar valt ook bijna meteen de 2-0. Een kopbal van Rodrigo eindigt in het zijnet.
  • 2'
    Het is de snelste goal ooit in de finale van de FA Cup. Een horrorstart voor het Manchester United van Erik ten Hag.