PSV schudt Roda eenvoudig van zich af

28 oktober 2009, 22:33   Bijgewerkt: 28 oktober 2009, 23:19

Dertig minuten lang waande Roda JC zich woensdagavond tegen PSV de betere ploeg en mocht het hopen op een bekerstuntje. Maar na een treffer van Stanislav Manolev na ruim een half uur, was de partij gespeeld. PSV voetbalde de bekerpartij in Kerkrade moeiteloos uit (0-2). Hoogtepunt van de fletse partij was een schitterend doelpunt van Jonathan Reis, diep in de tweede helft.

PSV begint dit seizoen toe te groeien naar de superioriteit die het uitstraalde tijdens de gloriejaren onder Guus Hiddink. Ook toen speelde de ploeg zeker niet altijd even goed, maar won het wel elke wedstrijd. De formule was simpel: zelf één keer scoren en daarna achterin de boel dicht houden. Succes verzekerd.

Tegen Roda viel de Eindhovense goal na ruim een half uur. Ibrahim Afellay zette met een mooie pass de doorgelopen Manolev alleen voor Roda-doelman Castro, de Bulgaar rondde af. Roda had tot dat moment het betere van het spel gehad, maar het stond 'gewoon' weer 1-0 voor PSV. De Eindhovenaren kregen nog voor rust de kans om de partij helemaal in het slot te gooien. Jonathan Reis en Ola Toivonen hadden de 0-2 moeten maken, maar raakten de paal. Hierdoor mocht Roda blijven hopen op een stuntje, maar eigenlijk zat dat er geen moment meer in.

Het slotakkoord was vervolgens voor PSV. Spits Reis had tachtig minuten vrij anoniem gespeeld, maar liet toen zien hoe geweldig hij kan voetballen. Nadat hij met een soepele voetbeweging Dzsudzsak diepgestuurd had, rondde hij een voorzet van de Hongaar met een nog mooiere voetbeweging op schitterende wijze af: 0-2.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen