Feyenoord-huurlingen vieren feest in Waalwijk

10 september 2005, 12:02

Het sprookje van RKC Waalwijk blijft voortduren. De ploeg van trainer Adrie Koster won vrijdagavond ook haar vierde competitiewedstrijd, ditmaal in eigen stadion van Roda JC (2-0). Op zoek naar het geheim van de Waalwijkse ploeg stuitte FCUpdate.nl op twee spelers die deze zomer op huurbasis overkwamen van Feyenoord. Benjamin de Ceulaer (21) en Gianni Zuiverloon (18) maakten deze zomer de overstap van De Kuip naar het Mandemakers Stadion en geven de Waalwijkers voorlopig kleur.

Op een steenworp afstand van het RKC-stadion liggen de pretparken het Land van Ooit en De Efteling. Volgens de brochures kom je in deze parken in een wonderbaarlijke sprookjeswereld terecht, maar om sprookjes te beleven kan men ook in Waalwijk terecht. Het bescheiden RKC zag deze zomer sleutelspelers als Jasar Takak, Alfred Schreuder, Serginho Greene, Thomas Vermalen en Marc van Hintum uit Waalwijk vertrekken, waarna iedereen voorspelde dat de ploeg een zwaar seizoen tegemoet ging. Na vier wedstrijden is daar niks van te merken. RKC staat zonder puntverlies bovenaan in de eredivisie.

Hoewel De Ceulaer en Zuiverloon allebei eigendom zijn van Feyenoord, zitten ze met hun gedachten niet in Rotterdam-Zuid. "Ik wil Feyenoord gewoon terzijde laten", zegt De Ceulaer. "Ik ben nu bij RKC en we zullen aan het eind van het seizoen wel bekijken wat er volgend seizoen komt. Ik heb geen contact met de trainer van Feyenoord, ik concentreer me gewoon op RKC." Datzelfde geldt voor Zuiverloon. "Erwin Koeman heeft tegen me gezegd dat ik moest gaan doen wat voor mij het beste is. Momenteel is dat RKC. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Als we zo doorgaan kan het hier een heel mooi seizoen worden."

Bij het eerste Waalwijkse doelpunt was een belangrijke rol weggelegd voor De Ceulaer, die met een hakbal Maarten Martens wegstuurde. "Ik wist waar hij liep, dus ik gaf een hakje recht in zijn loop. Maarten geeft de bal vervolgens fantastisch voor, zonder die voorzet was de goal er natuurlijk ook nooit gekomen." Zuiverloon daarentegen was iets minder enthousiast over zijn optreden. "Ik vond mezelf helemaal niet goed spelen. Ik heb wel hard gewerkt, maar ik merkte aan mezelf dat ik nog erg moe was van de wedstrijd die ik woensdag gespeeld heb met het Olympisch elftal. Ik heb natuurlijk nog niet zo veel wedstrijden in mijn benen, dus zoiets merk je wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen