Saeijs: "Alleen met strijdlust kan je Ajax verslaan"

18 september 2006, 09:00

Roda JC-aanvoerder Jan-Paul Saeijs was zondag de uitblinker in het duel met Ajax (2-0 winst Roda JC). De verdediger speelde foutloos en had de spitsen van Ajax in de tas. Een strijdlustig Roda versloeg een slap Ajax terecht met 2-0. Volgens de ex-ADO speler was dit te danken aan een hecht collectief.

De centrale verdediger is pas sinds halverwege vorig seizoen actief in Kerkrade, maar is nu al één van de spelbepalers in het team van trainer Huub Stevens. Dat was ook zondag te zien tegen Ajax. "Het is niet correct om een persoon eruit te pikken die toevallig beter speelt dan de rest. We hebben allemaal goed gespeeld tegen Ajax." 

Volgens Saeijs is er maar één manier om titelkandidaat Ajax te verslaan. "Met hard werken en veel strijdlust kan je hen verslaan. Daar zijn wij heel goed in. Als collectief staan we enorm sterk en tonen we veel passie. Daarmee win je dit soort topwedstrijden." 

De equipe van trainer Henk ten Cate speelde bedroevend. Niemand haalde zijn normale niveau. "Dat ligt niet aan hen, maar aan ons", zegt de Roda JC-speler. "Omdat wij van begin af aan druk zetten en hun vast zetten, konden ze geen kant op en bepaalden wij het wedstrijdbeeld."

Het laatste verlies van Roda JC in competitieverband dateert op 26 februari van dit jaar. Toen werd er in de Galgenwaard met 2-1 verloren van FC Utrecht. "Je moet niet naar vorig seizoen kijken. Het gaat erom hoe je nu speelt en vertrouwen kweekt voor de komende duels." 

De Limburgers spelen donderdag in het bekertoernooi tegen SC Heerenveen in Friesland en zondag wacht in het Parkstad Limburg Stadion het AZ van onder meer Simon Cziommer, die het afgelopen halfjaar in Kekrade een contract afdwong bij de Alkmaarders. "Meer zelfvertrouwen kunnen we niet hebben. Het is zaak rustig te blijven en met beide benen op de grond te blijven staan. We weten dat we er prima voor staan. Ik hoop dat we doorkomen in de beker en zondag AZ net zo kunnen bestrijden als Ajax", zegt hij tegenover het Limburgse Radio Parkstad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen