Tottenham niet voorbij Portsmouth

Ger
1 januari 2007, 18:49

Tottenham Hotspur heeft maandag punten laten liggen tegen Portsmouth (1-1). De formatie van manager Martin Jol zag door het gelijkspel de topposities in het Premiership voorlopig uit het zicht verdwijnen. Ook Portsmouth schoot met de puntendeling niet veel op.

Met de remise kregen beide ploegen waar ze recht op hadden. Portsmouth was door een doelpunt van Benjani Mwaruwari in de eerste helft op voorsprong gekomen. Na rust kwam een sterker Tottenham op gelijke hoogte via Steed Malbranque.

Reading begon overtuigend aan het nieuwe jaar door een 6-0 overwinning tegen West Ham United. Kevin Doyle was met twee goals topscorer van de middag in het Madejski Stadium.

Onderin nemen de zorgen van Wigan Athletic toe. Arjen de Zeeuw en Denny Landzaat konden maandag niet voorkomen dat thuis met 0-3 werd verloren van Blackburn Rovers, dat de degradatiezone daarmee verliet. Emile Heskey (eigen doel), Matt Derbyshire en oud-Ajacied Benni McCarthy (strafschop) scoorden.