CAS veegt beroep Feyenoord van tafel

9 februari 2007, 10:58   Bijgewerkt: 9 februari 2007, 11:29

Feyenoord is definitief uit de UEFA Cup gezet. Het internationaal sporttribunaal in Lausanne (CAS) heeft het beroep dat de Rotterdamse club aangespannen had, afgewezen. Feyenoord krijgt de straf naar aanleiding van de rellen in Nancy, eind vorig jaar. "Het blijft wrang dat onze club en echte supporters de dupe worden van het wangedrag van mensen waar wij niets mee te maken willen hebben."

Het CAS maakte de beslissing vandaag op haar officiële website bekend. "Het CAS heeft het beroep van Feyenoord afgewezen, waardoor de eerder uitgesproken straf blijft staan. Dit houdt in dat Feyenoord, naast uitsluiting voor de UEFA Cup, een boete van 100.000 Zwitserse francs moet betalen", aldus het hoge rechtsorgaan. Het geldbedrag komt, omgerekend, neer op ruim 60.000 euro.

Nancy Feyenoord

Nancy Feyenoord

"We hebben steeds benadrukt dat wij als club machteloos stonden in deze zaak, omdat de personen die zich misdragen hebben buiten ons om aan kaarten voor de wedstrijd zijn gekomen", gaat Jacobs verder. "Daarom voelt het alsof Feyenoord onrecht is aangedaan. Dit is een hele zware straf."

Supporters rellen

Supporters rellen

Tottenham Hotspur, de volgende tegenstander van Feyenoord in het UEFA Cup-toernooi, is hierdoor zonder te spelen door naar de achtste finale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen