Coach Röber alweer weg bij Borussia Dortmund

12 maart 2007, 12:32   Bijgewerkt: 12 maart 2007, 12:40

Na een dienstverband van twee maanden is Jürgen Röber alweer opgestapt als trainer van Borussia Dortmund. De oefenmeester, die aantrad als vervanger van Bert van Marwijk, ziet geen perspectief om verder te werken. Druppel die de emmer deed overlopen was de nederlaag die de ploeg afgelopen weekend leed tegen het laaggeklasseerde VfL Bochum (2-0). 

Door de nederlaag tegen Bochum staat Dortmund nu op de dertiende plaats in de Bundesliga en moet de ploeg vrezen voor degradatie. Het verschil met een Abstiegsplatz is slechts één punt. "In deze loodzware periode gaat het belang van de club boven alles. Daarom heb ik besloten om op te stappen", zegt Röber. "Na de nederlaag tegen Bochum ben ik tot de conclusie gekomen dat de spelers van Dortmund niet beseffen in welke situatie de club zich bevindt."

Röber nam het roer in januari over van Bert van Marwijk. De coach begon de tweede seizoenshelft ijzersterk met een zege op Bayern München (3-2), maar daarna ging het razendsnel bergafwaarts. Uit de laatste zeven wedstrijden pakte Dortmund slechts drie punten, waardoor de rode streep ineens heel dichtbij gekomen is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen