Jonatas zonder toestemming terug naar Brazilië

6 maart 2007, 15:31

De Braziliaan Jonatas is zonder toestemming van zijn club Espanyol afgereisd naar zijn geboorteland, dat meldt Reuters. De Spanjaarden missen hem nu in de UEFA Cup-wedstrijd tegen het Israëlische Maccabi Haifa. "Hij trainde gisteren niet en hij is er vandaag ook niet bij ondanks onze verplichtingen in de UEFA Cup," aldus Espanyol-coach Ernesto Valverde

De middenvelder zou persoonlijke problemen hebben. In december 2006 werd Jonatas' vader ontvoerd. De 24-jarige speler zou nog steeds problemen ondervinden van deze traumatische ervaring. Ook zou de voormalig middenvelder van Flamengo problemen hebben met het integreren in de Spaanse cultuur. 

Espanyol lijkt tot op zekere hoogte begrip te kunnen tonen voor de actie van Jonatas. "We begrijpen dat wat er met zijn vader gebeurd is erg traumatisch is. We wilden hem zoveel mogelijk helpen", aldus vice-voorzitter Jose Luis Perello. De Spanjaard gaf echter ook aan dat er een grens is: "We zullen luisteren naar zijn uitleg. Maar werkweigering is een serieus vergrijp."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen