Ballack niet in actie tegen Liverpool

Ger
24 april 2007, 20:54   Bijgewerkt: 24 april 2007, 21:48

Michael Ballack mist woensdag het duel in de halve finale van de Champions League tegen Liverpool. De middenvelder van Chelsea raakte afgelopen zondag in de competitiewedstrijd tegen Newcastle United (0-0) geblesseerd aan zijn enkel. Hij is niet op tijd fit, liet trainer José Mourinho dinsdag weten.

De Engelse club heeft waarschijnlijk ook niet de beschikking over Ricardo Carvalho. De verdediger heeft last van een hamstringblessure en speelde zondag niet mee. Mourinho kan bovendien geen beroep doen op Michael Essien (geschorst) en Arjen Robben (knie).

Door al die blessures en het hoge aantal Chelsea-spelers dat op scherp staat qua gele kaarten, is Liverpool favoriet, zei de anders zo zelfverzekerde Mourinho dinsdag. Hij denkt dat Liverpool dat gaat uitbuiten. "Het zou me niet verbazen als ze Drogba negentig minuten lang opjagen om hem een gele kaart aan te smeren."

"Ik begrijp niet waarom hij zulke dingen zegt", antwoordde Liverpool-trainer Rafael Benitez. "Misschien omdat hij hetzelfde deed met Xabi twee jaar geleden." Middenvelder Xabi Alonso werd toen geschorst voor de return in de halve finale van de Champions League na een overtreding op Chelsea-speler Eidur Gudjohnsen. Volgens Liverpool overdreef Gudjohnsen destijds schromelijk.

Wat bij Mourinho's pessimisme mogelijk meespeelt zijn de resultaten van belangrijke duels tussen de twee Engelse clubs in de afgelopen twee jaar. In 2005 won Liverpool twee keer van Chelsea in de halve finale van de Champions League. Ook in de finale van de FA Cup vorig seizoen was de club van Benitez de betere.

"Ze zijn goed in knock-outcompetities, dat moeten we toegeven", zei Mourinho, die vervolgens uithaalde naar de resultaten van Liverpool in de Engelse competitie. "Drie jaar zonder een Premiership? Ik was al lang ontslagen bij Chelsea."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen