Cziommer: "Finale was mogelijk geweest"

Ger
13 april 2007, 04:23   Bijgewerkt: 13 april 2007, 09:13

Voor AZ ligt het vizier na donderdag op de Eredivisie en de KNVB beker. De ploeg van Louis van Gaal slaagde er tegen Werder Bremen niet in om de halve finale van de UEFA Cup te bereiken. Na een bloedeloze remise in Alkmaar, ging AZ in het Weserstadion met liefst 4-1 onderuit. "We moeten nog maar eens goed over deze wedstrijd nadenken", aldus Simon Cziommer tegen FCUpdate.nl.

Een vlammende uithaal van Moussa Dembele maakte de openingstreffer van Tim Borowski nog ongedaan, maar na de 1-1 liep Werder in eigen huis alsnog ver uit. Miroslav Klose (2) en Diego bezorgden de Duitse formatie een grote overwinning. Cziommer vindt de uitslag geen terechte afspiegeling van de wedstrijd. "Nee, ik denk het niet", stelt de middenvelder. "Ze hebben vier doelpunten gemaakt, maar dat kwam door onze fouten. Een topploeg als Werder straft dat direct af. Wij hebben ons gebruikelijke niveau niet gehaald. Daarom lopen we tegen dit verlies aan."

Hoewel AZ in de oude hanzestad vrijwel geen kans afdwong, bleef Cziommer tijdens de wedstrijd hoopvol over een goede afloop. "Ik had niet het gevoel dat we uitgeschakeld zouden worden. Ook niet bij de 1-0 of de 2-1 voor Werder. Dat zij zo snel scoren na onze gelijkmaker is een specialiteit. Maar nog steeds raakten we niet ongerust. Ook na die goal hebben we getracht ons eigen spel te spelen. Dat is ons sterke punt. Helaas is dat niet helemaal gelukt."

Cziommer wil in deze fase van het seizoen niet te lang blijven stilstaan bij de nederlaag. "Nu moeten we ons richten op de volgende prijs", zegt hij strijdbaar. "De focus ligt de komende dagen volledig op de competitiewedstrijd tegen Vitesse. De landstitel is voor ons immers ook een enorme hoofdprijs. Het blijft alleen wel balen dat we vroegtijdig afscheid nemen van dit toernooi. Na het seizoen moeten we nog maar eens goed over deze wedstrijd nadenken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen