PSV teleurgesteld, verbaasd en verslagen

Koen Freriks
24 april 2007, 11:46   Bijgewerkt: 24 april 2007, 16:09

De klap van het 1-1 gelijke spel waarmee PSV in de Galgenwaard bij FC Utrecht het kampioenschap vergooide, is bij de spelers ontzettend hard aangekomen. Teleurstelling, verbaasdheid en een hopeloos gevoel waren emoties die op trainingscomplex de Herdgang de boventoon voerden. Het weggeven van het landskampioenschap in de één na laatste speelronde zorgt kortom voor aardig wat oproer binnen de Eindhovense selectie.

Heurelho Gomes gaf tegenover de Telegraaf aan helemaal stuk te zitten. "De hele nacht heb ik wakker gelegen. Ik heb alleen maar liggen denken aan het moment waarop de goal viel." De Braziliaan gaf toe dat gemakzucht de regerend landskampioen parten speelde. "Het is een mentale kwestie. In de winter hebben we gedacht dat we al bijna kampioen waren", gaf hij met vochtige ogen toe.

Routinier Phillip Cocu, die de ploeg dit seizoen meerdere malen op sleeptouw nam, liet weten even niets met voetbal te maken willen hebben. "Ik ga naar huis om te kijken of mijn kinderen me een beetje op kunnen beuren", vertelde de verslagen middenvelder alvorens hij in zijn auto stapte. 

Ook Patrick Kluivert liet zich gelden. De spits gaf aan niet gelukkig te zijn met zijn trainers beslissing om niet hém in het veld te brengen, maar in plaats daar van te opteren voor de onervaren jongeling Género Zeefuik. Stomverbaasd was Kuivert, toen hij merkte dat niet hij, maar de 16-jarige Zeefuik de vervanger van Jefferson Farfan werd. De voormalig speler van Barcelona en AC Milan voelde zich verraden en aangetast, in de voor hem zo belangrijke, trots.

De 30-jarige speler begon zijn klaagzang. "Die wissel sloeg helemaal nergens op. Het was gewoon diep triest. Zo'n jonge jongen moet je inbrengen wanneer je met 2-0 of 3-0 voor staat, maar niet als het kampioenschap op het spel staat", liet de geërgerde routinier weten.  

Voor Kluivert lijkt de maat nu vol te zijn. De samenwerking tussen hem en trainer Koeman laat volgens de oud-Ajacied ernstig te wensen over. "Het is nu al de tweede keer dat dit gebeurt Er wordt net gedaan of ik niet meer kan voetballen, of ik nooit iets gepresteerd heb. Het begint gênant te worden. Dat is ook wat ik hoor in mijn omgeving." 

Kluivert zegt niet alleen te staan in zijn visie op het beleid van Ronald Koeman. "Ook van medespelers hoor ik in de wandelgangen dat ze het vreemd vonden." De uitspraak van de reservespits, gooit olie op het geruchtenvuur. Een aantal spelers lijken daarmee aan te geven weinig vertrouwen meer te hebben in de kwaliteiten van Ronald Koeman. In de landelijke pers wordt gespeculeerd en gediscussieerd over het langer aanblijven van Koeman bij zijn voormalige club. Alleen een landstitel, die nu wel erg ver weg lijkt, zal Koeman nu nog kunnen redden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen