Supertalent Krikic (16) maakt debuut voor Barça

Koen Freriks
25 april 2007, 11:34   Bijgewerkt: 25 april 2007, 12:41

Barçelona lijkt er de laatste paar jaren een patent op te hebben: het opleiden van supertalenten. Waar de Madrileense 'supertalenten' Javier Portillo, Roberto Soldado en Juanfran 'mislukten', lijken de Catalanen hun talentvolle jeugdspelers wel naar het eerste elftal te kunnen loodsen. 

Recente voorbeelden van het succesvolle talentenbeleid zijn wonderkind Lionel Messi en middenvelder Andres Iniesta. Ook Carles Puyol, Victor Valdes, Oleguer, Motta en Xavi doorliepen de jeugdopleiding van de Catalanen. Ze zijn allen óf basisspeler, óf komen op regelmatige basis voor het eerste team uit.

Barça heeft nu opnieuw een pareltje in haar (jeugd)rangen. Zijn naam is Bojan Krikic Perez en hij is doelpuntenmaker van beroep. Het talent is de zoon van een Servische vader en een Spaanse moeder. Zijn vader was overigens een bekende profvoetballer in voormalig Joegoslavië, waar hij uitkwam voor topclub Rode Ster Belgrado.  

Krkic staat al sinds jaar en dag bekend als één van de grootste talenten van de wereld en maakte onlangs tijdens het duel met het Egyptische Al-Ahly zijn debuut. Hij bezegelde zijn debuut met een treffer. De jongeling scoorde in de jeugd van FC Barcelona, waar hij zeven seizoenen voor uit kwam, maar liefst 899 keer. 

Door zijn opvallend hoge doelgemiddelde nestelde de Spanjaard zich al snel bij de B-kern van Barcelona waar hij in achttien wedstrijden tien keer het net wist te vinden. Genoeg reden voor trainer Frank Rijkaard (foto) om Krkic bij de A-selectie te halen. De goaltjesdief wordt samen met Giovanni dos Santos en Jeffren Suarez als één van de grootste talenten van de club gezien.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen