Van Hooijdonk voelt zich thuis als linksbuiten

2 april 2007, 07:00   Bijgewerkt: 2 april 2007, 11:57

Pierre van Hooijdonk bewees dit weekend weer eens waarom Feyenoord hem zo zal missen. De spits, bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer, maakte zondag het enige doelpunt in een uiterst matige wedstrijd tegen Vitesse (0-1). Door deze treffer is Feyenoord nu dicht bij een plaats bij de eerste vijf.

Van Hooijdonk begon tegen Vitesse in de basis, als een soort hangende linksbuiten. Hoewel die positie niet op het lange lijf van Pi-Air geschreven lijkt, voelt de spits zich goed thuis aan de linkerkant. "Ik heb mijn hele loopbaan al gezegd dat ik eigenlijk geen diepe spits ben. Ik ben iemand die het beste functioneert als ik om een andere aanvaller heen speel. Op deze manier is dat het geval", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

"Het voordeel is, dat ik vanaf de linkerkant soms even kan verdwijnen. Ik kan me aan het spel onttrekken, zonder dat de verdedigers me direct missen. Dat was bij het doelpunt tegen Vitesse ook het geval, ik kan vanuit het niets opduiken."

Volgens Van Hooijdonk kan een systeem met een hangende linksbuiten zeer attractief voetbal opleveren. "Als je de juiste spelers hebt, is dit systeem verrassender dan een standaard 4-3-3. Ik kan bijvoorbeeld ruimte maken voor een opkomende linksback, maar zelf ook een actie maken. Ik weet dat de aanhangers van de Hollandse school nu waarschijnlijk stijgeren, maar ik zie heel veel voordelen ten opzichte van een systeem met twee pure buitenspelers."

Dat Peter Bosz in het nieuwe beleidsplan van Feyenoord op heeft laten nemen dat de ploeg altijd met buitenspelers moet spelen, vindt Van Hooijdonk dan ook onzin. "Je kan nooit vastleggen hoe een team moet spelen. Je bent altijd afhankelijk van de spelers die je tot je beschikking hebt", oordeelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen