Liverpool slacht Derby, Tottenham gooit zege weg

1 september 2007, 17:48   Bijgewerkt: 2 september 2007, 01:23

Ryan Babel heeft zijn eerste officiële doelpunt gemaakt in dienst van Liverpool. De aanvaller was zaterdag één keer trefzeker in de thuiswedstrijd tegen Derby County, die uiteindelijk met zeer ruime cijfers gewonnen werd (6-0). Een andere Nederlander, Tottenham-coach Martin Jol, had een minder leuke middag. Zijn team had tegen Fulham de zege voor het oprapen, maar zag de thuisclub in de slotfase een 1-3 achterstand ombuigen in een 3-3 gelijkspel.

Tottenham had het puntenverlies op Craven Cottage volledig aan zichzelf te wijten. De ploeg speelde prima, maar sprong veel te onzorgvuldig om met de kansen. De Spurs scoorden drie keer, maar hadden wel minimaal zes goals kunnen maken. Met name na rust regende het kansen, maar hadden de aanvallers van Tottenham het vizier niet op scherp staan. Toch leek de ploeg simpel te gaan winnen, want een kwartier voor tijd was de stand 1-3. Een toevalstreffer van Alexei Smertin bracht de spanning echter terug in de wedstrijd en in blessuretijd maakte Kamara de comeback compleet door Tottenham-keeper Robinson te verschalken met een prachtige omhaal.

Het benutten van kansen was zaterdag geen probleem voor Liverpool. De ploeg gebruikte de thuiswedstrijd tegen Derby County om het doelsaldo op te krikken. Alonso opende na 26 minuten de score met een vrije trap, die nét over de blonde haren van Dirk Kuyt scheerde. Ryan Babel verdubbelde vervolgens de score met een fraaie goal. Hij zette eerst twee tegenstanders op het verkeerde been, waarna hij de bal hard in de touwen jaagde. Dit betekende voor Babel zijn eerste goal in Liverpool-dienst. Na rust bepaalden nogmaals Alonso, Fernando Torres (2) en invaller Voronin de eindstand op 6-0. Dirk Kuyt speelde een prima wedstrijd, maar scoorde niet.