Charisteas belangrijk voor AZ-tegenstander Nürnberg

20 oktober 2007, 17:20

Angelos Charisteas is, anderhalve maand voor de UEFA Cup-wedstrijd tegen AZ, uitstekend in vorm. De Griekse spits had zaterdag een groot aandeel in de ruime overwinning van 1.FC Nürnberg op Eintracht Frankfurt.

Frankfurt kwam vroeg in de wedstrijd op 0-1, maar Charisteas, die deze zomer overkwam van Feyenoord, trok de stond snel gelijk. Hij reageerde attent toen een vrije trap van Kristiansen via de paal terug het veld in stuiterde en scoorde.

Beide teams gingen rusten met 1-1, maar in de tien minuten na rust maakte Charisteas het verschil. Eerst bereidde hij een doelpunt van Mintal voor, waarna hij even later een penalty versierde. Dit buitenkansje werd benut door Misimovic. Charisteas werd even later gewisseld. Zonder de Griek liep Nürnberg vervolgens nog uit naar 5-1, door goals van Mintal en Kennedy.

Door de zege klimt Nürnberg op naar de vijftiende plek in de Bundesliga.