Machteloos PSV onderuit bij Inter

Koen Freriks
2 oktober 2007, 22:13   Bijgewerkt: 3 oktober 2007, 06:12

PSV heeft geen goed gevolg kunnen geven aan de seizoensstart in de Champions League. Na de drie punten tegen CSKA Moskou hoopten de Eindhovenaren stiekem op een stunt tegen Inter Milan, maar dat bleek een klasse apart. De Italianen wonnen op gelouterde wijze met 2-0. Zlatan Ibrahimovic was met twee treffers de man van de wedstrijd.

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Inter Milan staat te boek als een uitgebalanceerd team met weinig zwakke plekken. Koeman had dat ook ontdekt en kon voorafgaand aan het duel geen specifieke zwaktes van de Italiaanse landskampioen aanwijzen. De trainer ging daarom maar uit van eigen kracht en zei zijn hoop te zetten op sterk positiespel van zijn ploeg en daaruit volgend aanvallend voetbal, wat de Italianen van streek moest brengen. Want, zo zei Koeman: "Ik geloof absoluut dat we kans hebben. We beseffen wel dat het heel moeilijk is, maar je bent nooit kansloos."

Koeman zal na het doelpunt nog wel even teruggedacht hebben aan de uitspraken, die hij afgelopen week deed over zijn voormalige pupil. "Als ik Ibrahimovic zaterdag tegen AS Roma een penalty zie nemen tussen al die andere grote sterren dan vind ik dat leuk", zei Koeman maandag nog. Dinsdagavond zal hij het minder leuk hebben ervaren. 'Ibra Kadabra', zoals de Inter-fans Ibrahimovic liefkozend noemen, bleek even later namelijk wederom de plaaggeest van PSV. De Zweedse topspits, die in zijn Ajax-jaren onder Koeman werkte, rondde een rap ingezette aanval wel erg fraai af. Een voorzet van Figo bracht hem in een vrijwel onmogelijke positie, maar een schitterende tegendraadse kopbal gaf Gomes toch het nakijken: 2-0.

Ook een rode kaart van Christian Chivu (twee keer geel) kon PSV niet in het zadel helpen. Inter had met tien man weinig moeite overeind te blijven tegen elf Eindhovenaren. Sterker nog, het kreeg zelfs de beste kansen. Zo was de goed ingevallen Suazo een paar keer dicht bij een doelpunt. De man-meer-situatie van PSV kwam dan ook geen enkel moment aan het licht op het veld. Inter verdedigde beheersd de wedstrijd uit, wat de ploeg van trainer Mancini wel toegelaten kan worden.

PSV had verder niets om te schamen in Milaan, Inter was simpelweg een maatje te groot voor de strijdwillende ploeg van Koeman. De bonuspunten tegen de favoriet uit groep G werden niet gehaald, maar dat is absoluut geen ramp. Over twee weken wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen Fenerbahce, waar kostbare punten moeten worden gepakt in de strijd om de tweede kwalificatieplek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen