Rutten pakt koppositie met Schalke 04

16 augustus 2008, 17:32   Bijgewerkt: 16 augustus 2008, 17:52

Het competitiedebuut van Fred Rutten bij Schalke 04 is een succes geworden. De ploeg uit Gelsenkirchen won thuis met 3-0 van Hannover 96, waardoor het direct de leiding pakte in de Duitse competitie. Deze koppositie moet het voorlopig delen met promovendus 1899 Hoffenheim, dat met dezelfde cijfers won van Energie Cottbus.

Schalke, dat aantrad zonder de geblesseerden Orlando Engelaar en Jefferson Farfan, had tegen Hannover de schaapjes al snel op het droge. Binnen acht minuten stond het 2-0, door treffers van Bordon en Kuranyi. Diezelfde Kuranyi bepaalde in de tweede helft de eindstand op 3-0. Bij Hannover stond Arnold Bruggink in de basis.

Een andere titelkandidaat, Werder Bremen, kende een matige seizoensouverture. Op bezoek bij laagvlieger Arminia Bielefeld, dat aantrad met oud-PSV'er Michael Lamey in de basisploeg, werd het 2-2. Oud-Ajacied Markus Rosenberg zette Werder tweemaal op voorsprong, maar Artur Wichniarek maakte twee keer gelijk. 

Opvallend was verder de uitzege van Borussia Dortmund op Bayer Leverkusen. In de BayArena werd het 2-3 voor de ploeg van de nieuwe coach Jürgen Klopp. Enige minpunt voor Dortmund was echter dat doelman Roman Weidenfeller geblesseerd het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door reservekeeper Marc Ziegler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen