Ajax baalt: "We hadden de klus gewoon moeten klaren"

22 september 2008, 08:30   Bijgewerkt: 21 september 2008, 21:48

De spelers van Ajax verlieten zondagmiddag met de pest in hun lijf de Rotterdamse Kuip. In een boeiende klassieker kwamen de Amsterdammers niet verder dan 2-2 tegen aartsrivaal Feyenoord. Een te mager resultaat, vinden Urby Emanuelson en Klaas Jan Huntelaar. "We hadden hier moeten winnen."

Ajax kwam in de Kuip twee keer op voorsprong, maar beide keren maakte Jon Dahl Tomasson gelijk. De 2-2 viel pas vijf minuten voor tijd, uit een discutabele strafschop. Urby Emanuelson zou een overtreding hebben gemaakt op invaller Michael Mols, waarna scheidsrechter Braamhaar de bal op de stip legde.

braamhaar

braamhaar

Teamgenoot Klaas Jan Huntelaar stak zijn onvrede over de beslissingen van Braamhaar niet onder stoelen of banken. Hij noemde het optreden van de leidsman 'pijnlijk'. "Het begint me de keel uit te hangen dat er niet consequent gefloten wordt. Braamhaar beïnvloedde zondag de wedstrijd", mopperde de zichtbaar geïrriteerde aanvoerder. Toch plaatste hij ook een nuance. "We moeten in eerste instantie naar onszelf kijken. Wij hebben gewoon slecht gespeeld."

Volgens Emanuelson ging Ajax te veel mee in het vechtvoetbal van Feyenoord. Hierdoor was een gelijkspel op basis van het spelbeeld wel terecht, maar de jeugdinternational vindt dat zijn ploeg drie punten had moeten pakken. "Gezien de lijst aan afwezigen bij Feyenoord, hadden we de klus gewoon moeten klaren", stelt hij. "Maar goed, we moeten de komende periode als team constanter worden. Als het bij ons eenmaal gaat lopen, ben ik benieuwd wie ons kan stoppen."

De klachten van de Ajacieden dat de bal op de stip had gemoeten na een overtreding van Andre Bahia op Luis Suarez, lacht Timmer weg. "Als Ajax een penalty gekregen zou hebben, had ik hem wel gestopt. Voor het eindresultaat had dat dus niet uitgemaakt", zegt de reservedoelman van Oranje met een grote grijns.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen