Jol alleen aan kop met HSV, bizar gelijkspel Schalke

13 september 2008, 17:25   Bijgewerkt: 13 september 2008, 19:36

Martin Jol staat met Hamburger SV na vier speeldagen alleen aan kop in de Bundesliga. De Noord-Duitse ploeg won zaterdag, na een 0-2 achterstand, met 3-2 van Bayer Leverkusen en heeft nu tien punten. Dat zijn er twee meer dan Schalke 04, dat in de derby tegen Borussia Dortmund een 0-3 voorsprong uit handen gaf (3-3).

Schalke heerste de eerste vijftig minuten op alle fronten in Dortmund. Oud-PSV'er Jefferson Farfan luisterde zijn competitiedebuut bij de formatie van Rutten op door in de twintigste minuut een strafschop te benutten. Negentien minuten later tekende Rafinha voor de 2-0. Vlak na rust leek Heike Westermann met de derde treffer de zege voor Schalke veilig te stellen.

In de slotfase ging het echter volledig mis bij Schalke, dat nog speelde zonder Orlando Engelaar. Neven Subotic en Alexander Frei brachten voor de thuisploeg de marge terug tot één. Christian Pander en Fabian Ernst moesten daarna voortijdig met rood van het veld. Een minuut voor tijd zorgde Frei via een penalty voor de gelijkmaker. "We hebben twee punten verloren en niet één punt gewonnen. Na die 3-0-voorsprong hadden we de wedstrijd eenvoudig moeten winnen", baalde Rutten.

HSV slaagde er tegen Bayer Leverkusen ook in een achterstand om te buigen. De Hamburgse formatie van Nigel de Jong en Joris Mathijsen kwam met 2-0 achter door treffers van Tranquillo Barnetta en Patrick Helmes. Nog voor rust maakte Jose Paolo Guerrero de aansluitingstreffer voor HSV. Drie minuten daarna moest verdediger Manuel Friedrich van Leverkusen van het veld. Tegen tien man zette HSV het duel daarna naar de hand door doelpunten van Ivica Olic en Mladen Petric.

Titelverdediger Bayern München hield tegen 1.FC Köln een voorsprong vast. Luca Toni was de grote man aan de kant van de ploeg van de geschorste Mark van Bommel. De Italiaan scoorde in de 53e en 60e minuut. In blessuretijd bepaalde Lukas Podolski de eindstand op 3-0.

Werder Bremen behaalde de eerste zege van dit seizoen door Energie Cottbus met 3-0 te verslaan. De duels VfL Wolfsburg - Hertha BSC (2-2) en VfB Stuttgart - Hoffenheim (0-0) eindigden gelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen