Strafschop helpt Feyenoord in slotfase naast Ajax

21 september 2008, 14:26   Bijgewerkt: 21 september 2008, 16:25

In een boeiende klassieker hebben Feyenoord en Ajax zondag de punten gedeeld. In de Rotterdamse Kuip werd het 2-2. Ajax kwam tweemaal op voorsprong, maar Jon Dahl Tomasson bracht de thuisclub twee keer langszij. De gelijkmaker viel vijf minuten voor tijd, uit een discutabele strafschop.

Feyenoord en Ajax maakten er een alleraardigst duel van. Feyenoord vocht vanaf de eerste minuut voor elke bal en wist zo het verschil in kwaliteit tussen beide teams te compenseren. Het enige wat echter niet te compenseren viel, was het verschil in scherpte tussen beide defensies. Want waar de Ajax-achterhoede in amper iets weg gaf, waren de Feyenoorders regelmatig op slippertjes te betrappen.

Op slag van rust werd de schade bijna veel groter voor Feyenoord, toen Leonardo ontsnapte. Hij werd vlak buiten het strafschopgebied neergehaald door Timmer, die voor deze overtreding 'slechts' geel kreeg van arbiter Braamhaar. Daarover mocht de doelman niet mopperen, want hij ontnam Leonardo een directe scoringskans.

Of de penalty terecht of onterecht was, maakte het Legioen niets uit. De geplaagde Rotterdammers vierden het gelijkspel als een zege. Na nederlagen tegen PSV, Heracles Almelo en Kalmar, kon de ploeg immers wel een succesje gebruiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen