Hamburger SV drie punten los van concurrentie

5 oktober 2008, 18:54   Bijgewerkt: 5 oktober 2008, 19:50

Martin Jol kan voorlopig niet stuk in Hamburg. De ploeg van de Nederlandse coach boekte zondag een zwaarbevochten 1-2 overwinning bij Energie Cottbus en staat nu ruim aan kop in de Duitse Bundesliga. De voorsprong op de belangrijkste achtervolgers, 1899 Hoffenheim en VfB Stuttgart, bedraagt inmiddels drie punten.

Jol dankte de drie punten aan de Kroatische voorhoede van zijn elftal. Ivica Olic maakte het eerste doelpunt, zijn landgenoot Mladen Petric in de slotfase de tweede. Tussendoor had Jelic doel getroffen namens de thuisclub. Bij Hamburger SV stonden de Nederlanders Joris Mathijsen en Nigel de Jong in de basisopstelling.

Niet alleen Hamburger SV, maar ook Schalke 04 sloeg toe in de slotfase. Tegen VfL Wolfsburg voorkwam een laat doelpunt van Kevin Kuranyi een pijnlijke thuisnederlaag (2-2). Schalke staat nu vijfde, vier punten achter Hamburger SV.

Borussia Dortmund liet een kans liggen om Schalke 04 te passeren. In eigen huis kwamen de geel-zwarten niet verder dan 1-1 tegen Hannover 96. Dortmund blijft hierdoor steken op de zesde plaats, Hannover staat teleurstellend dertiende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen