Ajax sneeuwt onder tegen sterk AZ

23 november 2008, 14:25   Bijgewerkt: 23 november 2008, 15:29

AZ onderstreepte zondagmiddag tussen de windvlagen en sneeuwbuien door dat Ajax nog steeds niet de evenwichtige ploeg is die het zo graag wil zijn. De club uit Alkmaar kwam voor eigen publiek nauwelijks in de problemen en boekte dan ook een verdiende zege: 2-0. De Zeeuw en Ari maakten de doelpunten.

Het kan geen toeval zijn dat Ajax opnieuw tijdens een uitwedstrijd in de problemen raakte. De Amsterdammers verloren al eerder dit seizoen buiten de ArenA al van Willem II, Heerenveen en Volendam (beker).

Ajax, dat voor het eerst sinds zes competitieduels verloor, had geen antwoord op het effectieve en soms oogstrelende spel van de thuisclub. De Amsterdammers koesterden in de eerste helft nog wel vaak balbezit. Ze werden echter nauwelijks gevaarlijk.

Van Basten

Van Basten

Ajax gokte, zoals bijna iedere wedstrijd dit seizoen, op Luis Suarez. De spits uit Uruguay was voor rust twee keer dicht bij een doelpunt. In beide gevallen maakte Sergio Romero geen sterke indruk. De Argentijnse doelman van AZ reageerde in de 32e minuut eerst slecht op een inzet van Gregory van der Wiel. Hij verkeek zich zeven minuten later op een voorzet van Sulejmani. Suarez profiteerde niet en schoot tweemaal naast.

Ajax mocht vlak na de openingstreffer van geluk spreken dat het niet al voor rust op een achterstand van 2-0 kwam. Hector Moreno schoot de bal echter tegen de benen van Rasmus Lindgren, die op de doellijn redding bracht. 

De Braziliaan Ari liet doelman Kenneth Vermeer in de vijftigste minuut wel opnieuw kansloos. De spits bekroonde een prachtige aanval van AZ door de bal, op aangeven van David Mendes da Silva, met zijn hak in het doel te tikken (2-0). Ajax leek vanaf dat moment weer op de instabiele ploeg die het dit seizoen vaak in uitwedstrijden laat afweten. Trainer Marco van Basten bracht Leonardo voor Sulejmani. Hij wisselde ook Bakircioglü voor Gabri. AZ bleef de wedstrijd domineren. De verdiende overwinning kwam dan ook geen moment in gevaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen