"AZ een hecht team, Ajax individueel beter"

Ger
24 november 2008, 10:51   Bijgewerkt: 24 november 2008, 12:33

AZ zette zondag in een sneeuwrijke wedstrijd Ajax met 2-0 opzij, waardoor de spanning in de Eredivisie onverminderd groot blijft. De Alkmaarders gaan samen met NAC Breda aan kop, de Amsterdammers volgen nu op een punt. FCUpdate.nl peilde na afloop van de reacties bij zowel AZ als Ajax.

In de voorbereiding op het seizoen liet voorzitter Dirk Scheringa weten dat AZ moet strijden om een plaats bij de eerste vijf. Na de vele goede resultaten lijken de Alkmaarders echter tot meer in staat. "Het is moeilijk te voorspellen waar we gaan eindigen", zegt Martens. "We hebben Ajax nu verslagen en dit seizoen waren we zelfs al twee keer te sterk voor PSV. Dat maakt duidelijk dat we iedere ploeg kunnen hebben."

"Door de goede resultaten neemt ons zelfvertrouwen ook telkens toe. We moeten alleen oppassen dat we niet te laks worden. Vrijdagavond wacht de uitwedstrijd tegen FC Groningen en daar zullen we opnieuw vol aan de bak moeten", beseft de aanvaller van AZ. "De weg is nog lang, alle ploegen staan op dit moment dicht bij elkaar. Ook PSV, dat de afgelopen jaren toch telkens kampioen wist te worden, kan je niet afschrijven."

Swerts Emanuelson

Swerts Emanuelson

"Het valt op dat we dit seizoen erg efficiënt zijn. We hebben niet veel kansen nodig om een doelpunt te maken. Daarnaast krijgen we weinig treffers tegen omdat onze verdedigers kort op hun tegenstanders zitten. De gretigheid straalt er vanaf", aldus Swerts, die afgelopen zomer overkwam van Vitesse. "Bovendien hebben we de beschikking over een brede kern. Dat blijkt wel uit de afwezigheid van Moussa Dembele en Graziano Pellè, waardoor Ari zijn kans krijgt én met beide handen aangrijpt."

Ajacied Urby Emanuelson berustte zich in de nederlaag. "Zoiets kan gebeuren. AZ heeft een prima ploeg, al vond ik ze in deze wedstrijd wat minder. Vooral in de eerste helft waren we aan elkaar gewaagd. Na rust werd het door de winterse buien heel moeilijk om goed te voetballen. De sneeuw bleef aan de bal plakken. Bovendien hadden we toen ook nog de wind tegen. Maar het gaat te ver om alleen de weersomstandigheden de schuld van ons verlies te geven."

Schaars Emanuelson

Schaars Emanuelson

Jan Vertonghen zag aanvankelijk ook een gelijkopgaande wedstrijd. "Maar die penalty hielp AZ in het zadel", vond de Ajax-verdediger. "Voor ons werd het een moeilijk verhaal, vooral omdat we nalieten de kansen te benutten. Het is jammer dat we niet wisten te winnen, want we speelden verder wel een goede partij. We kregen kansen op de 1-1, maar mede door het weer konden we het achterin niet helemaal gesloten houden. Helaas viel de beslissing na rust in ons nadeel uit."

"AZ heeft een erg goed middenveld, met veel dynamiek", deelt de Belgische international een compliment uit aan de tegenstander. "Bij ons ging de structuur juist steeds meer verloren. Toch blijf ik optimistisch. We hebben maar een punt achterstand op de koplopers. Als iedereen fit is, hebben we de beschikking over de beste selectie. Daarom blijven we ook de grootste titelkandidaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen