Blackburn geeft Jansen na twee jaar nieuwe kans

11 november 2008, 10:17   Bijgewerkt: 11 november 2008, 10:27

Matt Jansen krijgt van Blackburn Rovers de kans om zijn profcarrière nieuw leven in te blazen. De 31-jarige aanvaller, die jarenlang uit de roulatie na een zwaar verkeersongeluk, traint sinds deze week mee met de selectie van coach Paul Ince.

Jansen gold in de eerste jaren van deze eeuw als één van de beste aanvallers van Engeland, maar kwam in de zomer van 2002 in Rome zwaar ten val met zijn motor. Hij lag enkele dagen in coma en hoewel hij fysiek volledig herstelde, haalde hij op het voetbalveld nooit meer zijn oude niveau. Hij stond tot 2006 onder contract bij Blackburn, maar presteerde weinig meer. Ook korte periodes bij Coventry City en Bolton Wanderers liepen uit op een mislukking, volgens Jansen omdat hij 'mentaal nog steeds niet volledig hersteld was zijn zware ongeluk'. 

Sinds 2006 zat de aanvaller zonder club, maar nu gaat hij toch nog een poging wagen om terug te keren op het hoogste niveau. "Matt wil kijken of hij in staat is om aan te haken op dit niveau en wij willen hem deze kans graag bieden. Voorlopig traint hij mee met de A-selectie", zegt Blackburn-voorzitter John Williams.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen