Martens: "AZ blijft gaan voor de eerste vijf"

Ger
10 november 2008, 15:40   Bijgewerkt: 10 november 2008, 17:28

Na een valse start laat AZ de Alkmaarse voetbalfan dit seizoen weer volop juichen. De ploeg van Louis van Gaal boekte zondag tegen FC Twente (3-0) de zevende overwinning in tien duels. "In deze vorm kunnen we vrijwel iedere tegenstander verslaan", aldus Maarten Martens.

De grootste kanshebber op de titel in de Eredivisie komt volgens de Belgische international uit Amsterdam. "Momenteel draaien zes of zeven ploegen bovenin mee. Dat maakt het natuurlijk leuk voor de spanning. Ik denk niet dat er tot dit moment één team echt bovenuit heeft gestoken. Ik zie Ajax niettemin als grootste titelfavoriet. Volgens mij begint die ploeg nu op gang te komen. Het spel was aanvankelijk niet indrukwekkend, maar ze staan wél gedeeld eerste."

"We hadden ook verwacht dat FC Twente veel balbezit zou hebben en daar zijn we goed mee omgegaan. We hebben geduldig afgewacht omdat we ook wisten dat ze moe zouden worden na de UEFA Cup-wedstrijd van donderdag tegen Manchester City", gaat Martens verder. "We hebben op het juiste moment toegeslagen, vlak voor rust. Even daarvoor hadden zij een grote kans laten liggen, dus dat was zonder twijfel het belangrijkste moment van de wedstrijd."

Ari

Ari

"Het was jammer dat we vorige week niet konden winnen. Daar hebben we het aan het einde weggeveven. We stonden in de slotfase op voorsprong en gingen op zoek naar nog meer doelpunten, maar soms is het beter om zo'n duel slim uit te spelen", weet de aanvaller. "Dat kan eens gebeuren, maar gelukkig hebben we het goed opgepakt en zijn we niet aan onszelf gaan twijfelen. We hebben gedaan wat we moesten doen en in deze vorm blijkt dat we vrijwel iedere tegenstanders kunnen verslaan."

Ari

Ari

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen