'Maza' Rodriguez: "Ik voel me steeds beter bij PSV"

26 november 2008, 10:03

Na een moeizaam begin lijkt Francisco 'Maza' Rodriguez zijn draai te hebben gevonden bij PSV. De Mexicaan is door de blessures van Dirk Marcellis en Jan Kromkamp voorlopig zeker van een basisplaats en maakte afgelopen weekend tegen Heracles zelfs een prachtig doelpunt. Dat zijn prestatiecurve omhoog gaat heeft vooral te maken met het feit dat hij gewend raakt aan het Nederlandse voetbal, denkt hij.

"Ik heb moeten wennen aan de snelheid van het spel en het veelvuldige fysieke contact met je tegenstander", zegt de bonkige verdediger in De Telegraaf. "Zo langzamerhand begin ik gewend te raken aan alles wat ik op en buiten het veld meemaak. Ik ben nu aan het doorgroeien naar het niveau dat ik in me heb."

"Ik heb me geen moment zorgen gemaakt toen ik niet speelde, want je weet dat je als nieuwe speler in een ander land aan heel veel moet wennen", vervolgt de 27-jarige 'Maza'. "Ik voel me nu steeds beter en ga bepaalde situaties in het voetbal dat ze hier spelen herkennen. Dat is noodzakelijk, want als je weet wat er eventueel kan gebeuren, kun je anticiperen. In de eerste maanden kon ik alleen maar reageren en dan ben je vaak net een fractie te laat. Inmiddels kan ik ook ageren en dat komt mijn spel ten goede. Het is mij duidelijk dat bij PSV niemand zeker is van een basisplaats, maar het is toch mijn ambitie om een vaste waarde te worden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen